Oldal kiválasztása

Mit adhat nekünk a Volkswagen Sport Roadshow Balatonfüreden?

Szerző: | 2022-10-04.

Nos, jól tudjuk mind, hogy a vízvezetékért mások a felelősek, viszont, ahogy tavasszal számtalan eHybrid Volkswagen, most a legsportosabb Volkswagenek várnak ránk a balatonfüredi Csermely és Tsa. Kft márkakereskedésében. Többek között kipróbálhatjuk a Golf GTI Clubsportot vagy a T-ROC R kivitelét. Lássuk a medvét, azaz a kínálatot.

Még tavasszal indultak országos turnéra a Volkswagen eHybrid és sport modelljei, a 3500 lovas flotta erősebb fele most, október 7-én érkezik meg a Balaton-parti településre. Ezúttal nem a környezetvédelemé, netán az alacsony fogyasztásé lesz a főszerep, hanem a lóerők, a Nm-ek, a másodpercek, az olykor„rázós” futóművek és az izgalmas stíluselemek kerülnek a reflektorfénybe.

A 300 lóerős Golf GTI Clubsport például mindössze 5,6 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t. Nem is rossz, ugye?! Ráadásul alapáron kínál sperrdifit, így gyakorlatilag bármikor, bárhol készen áll egy jó kis gyorsulásra. És a csúcs GTI ültetett futóműve pályán is jól teljesít, ha éppen zárt aszfaltcsíkon szeretnénk megkergetni.

Szinte hihetetlen, de a T-ROC R nemcsak ugyanannyi lóerővel bír, mint a Golf GTI Clubsport, de le is hagyja azt egy-egy piros lámpás rajtolásnál. A Launch Control segítségével ugyanis 4,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 250 km/h-val is képes repeszteni. Szép eredmény egy szabadidő-autótól. Persze, az R betű egyet jelent a Volkswagennél a teljesítménnyel, hagyományosan a legerősebb kiviteleket jelölik csak vele. Nem véletlen, hogy a 400 Nm mellé összkerék-hajtás, porgresszív kormányzás és Race üzemmód is jár, plusz néhány különleges optikai kiegészítő. Ezek közé tartoznak a tetőszéli spoilerek, a nagy légbeömlők, valamint a hátsó diffúzor is.

  • Képgaléria

A szuperelegáns, mégis kellően dinamikus és erőteljes Arteon SB R 20 colos Estoril felniken rója a kilométereket, miközben négy kipufogóvég kürtöli világgá, hogy 320 tagú ménes tombol az összkerekes életmód-kombi gépházteteje alatt. A hatalmas légbeömlők ugyancsak a nyújtott és lapos karosszéria sportosságát hangsúlyozzák, naná, hiszen az Arteon SB R akár 270 km/h-s tempóval is képes száguldani a német autópályákon. Durva!

Ugyanilyen erős az aktuális Golf R, mely minden idők legerősebb széria Golfja. Az exkluzív stílusú lökhárítók, a hűtőrács tetején végigfutó kéken világító LED-szalag rögtön elárulja, hogy a valaha volt legerősebb széria TSI egysége dolgozik a négykerék-hajtású sportkompaktban. Az ültetett kasztni, a 19 colos, típus-specifikus könnyűfém felnik, az oldalsó szoknyák és a kék féknyergek ugyancsak erről árulkodnak. Az R-Performance Torque Vectoring rendszerrel ellátott 4MOTION nemcsak az első és a hátsó tengely között osztja el a turbófeltöltős aggregát nyomatékát, hanem a két hátsó kerék között is, ami hihetetlen mozgékonysággal ruházza fel a 320 lóerős Golfot. Ja, hát a Nürburgring Nordschleifén finomhangolták, s az amerikai verzió még Drift módot is kap.

Ehhez képest a Polo GTI 207 lóereje nem tűnik soknak, de könyörgök, az mégiscsak egy kiskocsi. Így a 2 literes TSI benzinmotornak csupán 1400 kilogrammot kell cipelnie… és ne felejtsük, a GTI Polóhoz is jár ültetett futómű, feszesebb csillapítás, valamint elektronikus differenciálzár (XDS). A 17 colos felnik mögött pedig piros féknyergek lapulnak, továbbá méhsejt mintázatú hűtőrács és dupla kipufogó árulkodik a Polo egyéniségéről.

Végül, de nem utolsósorban a Tiguan R-t is elvihetjük a körre, melyről a Volkswagen azt írja, hogy „amennyire stílusos, akkora élményt nyújt neked”. Elvileg amúgy városi SUV-nak született, ám a 320 lóerős csúcsteljesítménye messze túlmutat ezen. A közel 2 tonnás családi autó vezetője akár 250 km/h-val is tud száguldani, ilyenkor csak remélhetjük, hogy nem ülnek a fedélzeten gyerekek. Még jó, hogy a stílusos megjelenésű Tiguan R biztonsági csomagja teljes.

Tesztnapok itt.

(X)

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004