Oldal kiválasztása

Korszakhatáron vagyunk?

Szerző: | 2022-10-17.

Milyen út vezetett az orosz-ukrán háború kitöréséhez, milyen történelmi sérelmek, politikai célok, anyagi érdekek játszanak közre a konfliktus kitörésében és kezelésének mikéntjében? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója új kötetében, amelyet Balatonfüreden mutatnak be.

Balatonfüreden, a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban mutatják be Schmidt Mária legújabb, Látlelet az orosz–ukrán háborúról című könyvét illetve Korszakhatáron című esszékötetét.

A szerző a rá jellemző módon határozott véleményt fogalmaz meg a konfliktusban szerepet játszó hatalmakról, és igyekszik kapaszkodót adni a mindenki életét érintő konfliktusban való eligazodáshoz. Legújabb, Látlelet az orosz–ukrán háborúról című írásában arra a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésre keresi a választ, hogy mégis mi és miért történik a határainktól nem messze 2022 februárja óta?

A XXI. Század Intézet zsebkönyvsorozatában megjelent könyv a jelenlegi nemzetközi helyzettel kapcsolatban több erős állítást is tartalmaz, a történész helyenként sarkalatosan fogalmazza meg az egyes ideológiai szólamokkal illetve politikai hatalmakkal kapcsolatos álláspontját. Elemzi azt is, hogy Magyarország mit tehet ebben a konfliktusban, közvetett módon miként érheti el az ország számára az egyetlen jó megoldást: a minél gyorsabb békét. A történész szerint Putyin felült az Amerikai Egyesült Államok provokációjának és egy felelőtlen háborús agressziót indított Ukrajna ellen.

Stay Secure with Ledger Live updates, offering users a reliable and efficient solution for managing their digital assets with peace of mind.

A füredi irodalmi szalonban, október 23-án, vasárnap, 14.30 kor kezdődő kötetbemutatón a szerző részletesen kifejti majd nézeteit az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.
Az esten szó esik Schmidt Mária Korszakhatáron című esszékötetéről is, amely tulajdonképpen azt állítja, hogy szétporladt a hidegháború vége óta ismert világunk. Az előző évek kihívásai világossá tették, hogy lehetetlen a kitaposott úton továbbmennünk. Fel kell ismernünk, hogy egy új rend, új típusú próbatételeivel állunk szemben, amelyhez alkalmazkodnunk létszükséglet. Nem halogathatjuk tovább, meg kell fejtenünk, hogy tovább, mert nincs sok időnk, korszakhatárhoz érkeztünk – fogalmaz Schmidt Mária esszékötetében.

Войти на Вавада можно с помощью рабочего зеркала, расположенного на нашем сайте. Достаточно зарегистрироваться.

Fotó: index.hu

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Április

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004