Oldal kiválasztása

Futás a sétányon

Szerző: | 2022-10-18.

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Generali Run Balatonfüred futóverseny. A szervezők idén is több ezer érdeklődőt várnak a rendezvényre. Négy versenytáv közül lehet választani, a rendezvény történetében először kifejezetten a családoknak is indítanak futamot. Rajt és versenyközpont a Vitorlás téren.

Október 29-én a Vitorlás téren állhatnak rajthoz a nevezők, hogy teljesítsék a 3 -, 6,5 -, és 10,5 kilométeres távokat, emellett a gyakorlott sportolók a 21,1 km-es félmaratoni kihívást is teljesíthetik, melyre váltóban is jelentkezhetnek. Igazi különlegességként 6,5 km-es babakocsis futamon is indulhatnak a kisbabás szülők. A szervezők egy remek hangulatú eseményt ígérnek.

A szervezők közel háromezer résztvevőre számítanak, akiket futampólóval és egyéb apróságokkal várnak, sőt, az első ezer versenyzőt egy közös reggelire invitálják.

– Ezúttal három fős csapatban indulhatnak a családok. A speciális versenyszámban nem a tempó lesz a legfontosabb, hanem az, hogy közösen teljesítsék az adott távot, a lényeg a közös részvételen van. Élményt szeretnénk nyújtani, amely reméljük sokáig elkíséri a résztvevőket– mondta Zelcsényi Miklós, a MaratonMan versenysorozat főszervezője.

– A futófesztiválok szervezésekor mindig szem előtt tartjuk, hogy a család apraja-nagyja együtt tudja élvezni a mozgás örömét, ezért van az, hogy a családok csapatként is nevezhetnek a megmérettetésre. 2021-ben elindult a Kölyök Körök sorozat is, mely itt Füreden egy különlegesen bulis hangulatú halloweeni futással folytatódik, a néhány kilométeres távokat pedig már önállóan is leküzdhetik a 6 év feletti gyerekek. A felnőttekhez hasonlóan ők is egyedi érmet kapnak a befutót követően, ezzel szeretnénk a további jó teljesítményre és a sport szeretetére ösztönözni őket – tette hozzá Horváth Gergely, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumának tagja.

További információk, nevezés itt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004