Oldal kiválasztása

Egymilliárdos támogatást kapott a város

Szerző: | 2022-11-05.

Egymilliárd forint támogatást kapott a város az Élhető település pályázat keretében. A forrásnak köszönhetően több fontos fejlesztés valósulhat meg, egyebek mellett a Közösségi Ház külső-belső felújítása.

Az elnyert pályázati támogatás révén megvalósulhat a település egyik régóta tervezett beruházása, a Közösségi Ház külső-belső felújítása. A Közösségi Ház energetikai korszerűsítésére már korábban 239 millió forint támogatást nyert a város, a mostani forrással együtt viszont elkezdődhet az épület teljes felújítása. Egy modern, a kor igényeit kielégítő intézmény áll majd a lakosság szolgálatába.

A pályázati támogatás lehetővé teszi a Közösségi Ház környezetének rendezését illetve az épület előtti körforgalom kialakítását is. Az egymilliárdos fejlesztési pénz fedezi továbbá a Köztársaság úti lakótelep zöld területeinek fejlesztését, a tamáshegyi Felső-Muskátli utca problémás csapadékvíz elvezetésének megoldását valamint az Itatóköz környezetének rendezését, a légvezeték hálózat kiváltását.

Hamarosan elkezdődhetnek a tervezési munkák – tudtuk meg Bóka István polgármestertől, aki bízik benne, hogy a források fedezik majd a felsorolt fejlesztések teljes költségét.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004