Egymilliárdos támogatást kapott a város

Egymilliárd forint támogatást kapott a város az Élhető település pályázat keretében. A forrásnak köszönhetően több fontos fejlesztés valósulhat meg, egyebek mellett a Közösségi Ház külső-belső felújítása.

Az elnyert pályázati támogatás révén megvalósulhat a település egyik régóta tervezett beruházása, a Közösségi Ház külső-belső felújítása. A Közösségi Ház energetikai korszerűsítésére már korábban 239 millió forint támogatást nyert a város, a mostani forrással együtt viszont elkezdődhet az épület teljes felújítása. Egy modern, a kor igényeit kielégítő intézmény áll majd a lakosság szolgálatába.

A pályázati támogatás lehetővé teszi a Közösségi Ház környezetének rendezését illetve az épület előtti körforgalom kialakítását is. Az egymilliárdos fejlesztési pénz fedezi továbbá a Köztársaság úti lakótelep zöld területeinek fejlesztését, a tamáshegyi Felső-Muskátli utca problémás csapadékvíz elvezetésének megoldását valamint az Itatóköz környezetének rendezését, a légvezeték hálózat kiváltását.

Hamarosan elkezdődhetnek a tervezési munkák – tudtuk meg Bóka István polgármestertől, aki bízik benne, hogy a források fedezik majd a felsorolt fejlesztések teljes költségét.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.