Nyelvünk a gondolkodásunk alapja

Több mint száz diák szavalta együtt Babits Mihály A lírikus epilógja című költeményét az egykori kőszínház oszlopainál. A nyelvünk a gondolkodásunk alapja – mondta Bonczidai Éva, a Magyar Kultúra főszerkesztője. Programsorozattal ünnepli a város a Magyar Nyelv Napját.

A balatonfüredi tanulók Bék Timur költővel együtt szavalták Babits versét a Kiserdőben, illetve velük egy időben több mint ezer diák Füred kulturális partnervárosaiban, Baján, Debrecenben, Gyulán, Kecskeméten, Komáromban, Győrben és Szolnokon.

– A nyelv a gondolkodásunk alapja. A magyar nyelv képisége miatt ráadásul egy sajátos gondolkodást tesz lehetővé. Mégsem tudunk mindent szavakkal kifejezni, vannak érzések, amelyekre nincsenek fogalmaink, ilyenkor a művészet, például a zene segít közvetíteni a szavakkal ki nem fejezhető érzéseket – mondta köszöntőjében Bonczidai Éva, a Magyar Kultúra folyóirat főszerkesztője, aki arra kérte a diákokat, hogy függetlenül attól, milyen pályát választanak, időről időre csodálkozzanak rá a magyar nyelvre.

  • Balatonfüred-Kiserdő Képgaléria

A Magyar Nyelv Hete programsorozat folytatódik.Még pénteken este hat órakor Lukács Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész irodalmi estjét rendezik meg a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban. Másnap az Eleven Költők Társasága koncertezik a Kisfaludy Galériában. Vasárnap pedig Mikszáth Kálmán, a magyar nyelv művésze címmel tart előadást Praznovszky Mihály, irodalomtörténész, a nagy regényíró életművének tudora.

  • Kulturális partnervárosok – Képgaléria

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.