Újra Balatonfüredé az Aranyfa díj

Balatonfüred első helyezett lett az Aranyfa díjas város főkategóriában. Az elismerést a Virágos Magyarországért verseny díjkiosztóján adták át. A 29. alkalommal megrendezett versenyen ezúttal Debrecen, Makó, Zalakaros és Gyugy nyerte el a legvirágosabb település címet, de több Balaton környéki települést is díjaztak.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán tartott ünnepélyes díjkiosztón több mint 50 díj talált gazdára. Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenyén 339 önkormányzat mintegy 440 pályázatát bírálta el a szakmai zsűri.

Balatonfüred hosszú évek óta vesz részt a Virágos Magyarországért versenyen. Két alkalommal, 2010-ben és 2017-ben is első helyezést ért el a kisvárosi kategóriában, 2018-ban pedig elnyerte a legmagasabb minősítést, az Aranyfa díjat. A verseny idei díjkiosztóján a város újra megkapta a legrangosabb elismerést, a kiemelkedően magas színvonalú közterületek, parkok létesítéséért és hosszú távú fenntartásáért, a minőségi zöld infrastruktúráért.
A városvezetés a turisztikai szempontok illetve a minőségi környezet biztosítása érdekében kiemelten kezeli a közterületek fenntartását, évről évre jelentős forrást biztosít az átgondolt koncepció mentén kialakított zöldfelületek gondozására, fejlesztésére. Ezt a munkát ismerték el az országos virágosítási verseny bírálói.

Az ország legtöbb közösségét megmozgató környezetszépítő versenyen jól szerepeltek a Balaton-parti települések. Virágos Önkormányzatért, illetve Belügyminisztériumi Díjat kapott az ezer lakos alatti falu kategóriában Paloznak. Országos Arany Rózsa minőségi díjat kapott Alsóörs, a Balatoni Szövetség díját Balatonalmádi és Köveskál, a Vasutas Települések Szövetsége díját pedig Csopak nyerte el.
Debrecen lett a nagyvárosok kategória fődíjasa, Makó a 30 ezer lakosnál kisebb városok kategória győztese, Zalakaros az ezer főnél népesebb kisvárosok első helyezettje, Gyugy pedig a legkisebb falvak közül állhatott a dobogó legtetején.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.