Tavaszra elkészülnek a fejlesztések

Javában zajlanak a Kerektemplom, a Jókai Mór Emlékház valamint a Vaszary Villa kertjének fejlesztési munkálatai. A kormány többletforrást biztosít a munkálatok elvégzéséhez.

A többletforrásnak köszönhetően elkezdődhettek az önkormányzati beruházások. Elvégzik a Jókai Emlékház részbeni szigetelését illetve az alagsori auditórium felújítását, családbarát vizesblokkot alakítanak ki, mozgáskorlátozottak számára liftet biztosítanak és rendezik a kertet is.
Zajlik a Kerektemplom szigetelése és az altemplom megújítása illetve egy illemhelyet is kialakítanak. A támogatás fedezi a Vaszary Villa kertfelújítását, a világítás bővítését és kertmozi kialakítását. Az udvarban elhelyezik a Sellő-szobrot is.

Az uniós forrásból finanszírozott reformkori városrész felújítása program összesen 394 millió forintba kerül.

A Kerektemplom felújítása 255 millióból történik, ebből támogatás 52 millió forint, a Jókai Emlékház felújítása 80 millió forintba kerül, itt 26 millió forint a támogatás, míg a Vaszary-kert 43 millió forintjához, 11 millió forint támogatás járt.
Ahhoz, hogy a projekt megvalósulhasson, egyáltalán elinduljon, mintegy 285 millió forint többletforrást igényelt az önkormányzat, amit a kormány jóváhagyott.

A projekt keretében a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumvezető már megújította a Huray Villákat.

A munkálatok a kivitelező tájékoztatása szerint jövő év április végéig befejeződnek.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.