Oldal kiválasztása

Figula Mihály az Év Bortermelője

Szerző: | 2022-12-09.

Harminckettedik alkalommal választották meg az év magyar bortermelőjét. Ebben az évben Figula Mihály füredi borász vehette át az elismerést.

Az Év Bortermelője Magyarországon nevű díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti. A díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért érdemli ki az elismerést.

Figula Mihály december 8-án, a Felix Kitchen & Barban vette át a díjat a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai alapján.

A díjat 1991-ben adták át először azzal a szándékkal, hogy elismerje egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját. Első alkalommal Tiffán Ede villányi borász vehette át a díjat, legutóbb Nyúlné dr. Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidéken működő Nyakas Pincészet főborásza.

A kiválasztás menete évek óta változatlan. A díj jelölési szakaszában közel 850 megszólított borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdeti azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. Ebben az évben az öt jelölt: Figula Mihály, Günzer Tamás, Lamport József, Liptai Zsolt, Vesztergombi Csaba volt.

Történelmet írt Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék) azzal, hogy édesapja, idősebb Figula Mihály (2000) után ő is megkapta az Év Bortermelője elismerést. Ez az első alkalom, hogy egy családban két borász is megkapja a díjat.
Figula Mihály illusztris társaságba került, Szepsy István, Áts Károly tokaji, Konyári János és Légli Ottó balatonboglári, valamint Thummerer Vilmos és dr. Lőrincz György egri borászok után ő a hetedik, aki két legnagyobb hazai szakmai elismerést (Év Bortermelője, Borászok Borásza) magáénak tudhatja – írja a vince.hu.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004