Oldal kiválasztása

Újra lehet korcsolyázni Füreden

Szerző: | 2022-12-10.

December 10-től látogatható a város népszerű műjégpályája. A Zákonyi-parkban, 900 négyzetméteres jégfelületen lehet korcsolyázni. A város vezetése a drasztikus energia áremelkedés ellenére is fontosnak tartja a jégpálya kinyitását.

Az idei télen az energiaárak elszabadulása miatt a térségben több hasonló jégpálya sem nyit ki.

– A jégpálya működtetése rendkívül energiaigényes, hiszen mesterségesen állítjuk elő rajta a jeget, amihez rengeteg villamos energiára van szükség. A város vezetése a terhek ellenére úgy döntött, hogy idén is biztosítani szeretné ezt a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget Balatonfüreden, hiszen a jégpálya közösségi élményt nyújt a helyieknek és a városba látogatóknak egyaránt – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Holczer András alpolgármester, aki továbbra is mindenkit arra buzdít, hogy jöjjön el a téli időszakban is a
városba és mozogjon, sportoljon Balatonfüred egyik legszebb részén kialakított, hangulatos
jégpályán.

Szilveszterkor hosszabbított nyitvatartás és zene fogadja majd a korcsolyázókat a jégpályán, ahol a tavalyihoz hasonlóan különböző programok is lesznek. Az első december 17-én, 18 órakor, amikor a tavaly már nagy sikert aratott Pavuk Patrícia és tanítványai tartanak műkorcsolya bemutatót.

A korcsolyapálya hétfőtől-csütörtökig illetve vasárnap 9-20 óra között, pénteken és
szombaton pedig 10-21 óra között lesz nyitva. Az ünnepek alatt is lehet majd korcsolyázni:
december 24-én 9-15-, karácsonykor pedig 9-20 óra között lesz nyitva a pálya. A belépőárak tavalyhoz képest emelkednek, de a nehéz helyzet ellenére, a 14 év alatti balatonfüredi lakosok hétköznapokon továbbra is ingyenesen látogathatják majd a műjégpályát, a füredi állandó lakosok is kedvezményt kapnak.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004