Oldal kiválasztása

Hungarikum lett az Anna-bál

Szerző: | 2022-12-14.

Bekerült a Hungarikumok gyűjteményébe a kétszáz éves hagyománnyal bíró Anna-bál- erről a Hungarikum Bizottság döntött a legutóbbi ülésén. Ezzel a hungarikumok gyűjteményébe tartozó értékek száma 85-re emelkedett.

A Hungarikum Bizottságot 2012-ben a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény hívta életre. Az értékek gyűjtése országszerte azóta is zajlik, helyi és megyei értéktárak jöttek létre, amelyek, számos területről merítve, felvonultatják a magyar sajátosságokat, karaktereket. A bizottság feladata vizsgálni, hogy a felterjesztett értékek rendelkeznek-e olyan tulajdonságokkal, amelyek alapján Magyarországot, a magyarságot jeleníthetik meg.

– A hungarikumok, valamint az értéktárba már felvett vagy jelölt értékek kincsek, mert kifejezik a magyar identitást, szavak nélkül mesélnek a magyarokról. A féltett kincseket megosztják a világgal, kínálják őket világszerte – fogalmazott Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság legutóbbi, budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.

Jövőre a 198. Anna-bált rendezik meg a városban. A patinás rendezvényt július 29-én tartják.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004