Balatoni mérnök estek a füredi kampuszon

Januárban útjára indul a Balatoni mérnök estek (BME) eseménysorozat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem balatonfüredi kampuszán.

Mesterséges Intelligencia? Önvezető autók? Kiterjesztett valóság? Brutális fizika? 5G? Kvantumszámítógép? Energetika? Tájékozódjon első kézből a Műegyetem jeles szakembereitől, akik a ma műszaki és természettudományi kutatásairól, azaz a holnap hétköznapi technológiáiról tartanak közérthető ismeretterjesztő előadásokat a BME Balatonfüredi Tudáscentrumában. Az előadás sorozat a műszaki és természettudományi pálya iránt érdeklődő fiataloknak, és a rohamos technológiai fejlődés hátterét – és esetleges árnyoldalait – megérteni kívánó idősebbeknek is szól.

Helyszín: BME Balatonfüredi Tudáscentrum (Fürdő utca 17/b.)

Az első előadás: 2023. január 23., érkezés 16.30-tól

Program:

17.00-18.00: Digitalizáció és Mesterséges Intelligencia – előadás a jövő technológiáiról
prof. Charaf Hassan (dékán, BME Villamosmérnöki Kar)

Charaf Hassan a mobilalkalmazások fejlesztésének nemzetközi szinten is elismert alakja, az informatikai fejlesztések széleskörű hasznosulásának elősegítője, az ipar és a felsőoktatás tartalmas együttműködését alakító személyiség, valamint a fejlesztésorientált és hallgatóközpontú informatikai oktatás elkötelezett képviselője.

18.00-18.30: BME Balatonfüreden – tájékoztató
Illyés Péter (BME Balatonfüredi Tudáscentrum igazgató)

Tájékoztató és azt követően kötetlen beszélgetés a Balatonfüredi Tudáscentrum céljairól és a Balatonfüreden induló üzemmérnök-informatikus képzésről a Tudáscentrum igazgatójával. Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, szülőket egyaránt!

A rendezvény látogatása ingyenes, az érdeklődők részvételüket jelezzék a btc@bme.hu email címen.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.