Oldal kiválasztása

Megnyílt a Kékszalag PORT

Szerző: | 2023-01-24.

3,5 milliárd forintból elkészült a város új vízi turisztikai létesítménye, a Kékszalag PORT. A Füred kemping szomszédságában található területen 140 férőhelyes kikötő, oktatási és közösségi programoknak otthont adó épület, a versenyeket és a vitorlázókat kiszolgáló infrastruktúra, hangár, kikötőmesteri iroda, továbbá kajak-kenu tárolók kaptak helyet. A létesítményt tavasztól már birtokba is vehetik a látogatók.

A beruházás célja az volt, hogy minél több embert megismertessenek a vízi sportolási eszközökkel, hogy minél többen hozzáférjenek ezekhez a lehetőségekhez. A szabadidősport mellett az utánpótlás- és versenysportot is szolgálja a fejlesztés.
A megnyitóünnepségen Schmidt Gábor a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke elmondta: az elkészült beruházás több szempontból is fontos, egyrészt új turisztikai attrakció az idelátogatóknak másrészt lehetőséget biztosít arra, hogy minél többen megismerhessék a vízisportokat, eltölthessék sportolással a szabadidejüket.

– A magyar vitorlás szövetség az eddigi támogatásának a dupláját kapta meg idén, soha nem volt ekkora büdzsé. Ebből is látszik, hogy a kormány szándéka is az, hogy a kitűzött programjainkat, az élsporttól kezdve a szabadidős tevékenységekig, támogassa – fogalmazott Schmidt Gábor.

Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke mérföldkőnek nevezte a füredi megállópontot, amely számos hazai és nemzetközi versenynek adhat otthont, illetve az élsportolók felkészülését is segíti.

– Ez egy komplex, stratégiai fejlesztés, amely több szinten is segíti majd a város gazdaságát. Jelentős a turisztikai értéke, munkahelyeket teremt és jövedelmet generál, de a városrehabilitációban is fontos szerepe van – vélekedett Bóka István Balatonfüred polgármestere.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a kikötő és a hozzá kapcsolódó épületek tovább növelik Balatonfüred turisztikai vonzerejét. – Ez a komplexum nem csak a sportolóké, ide bárki bejöhet, fontos, hogy minél többen használják a rendelkezésre álló infrastruktúrát – hangsúlyozta.

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ ügyvezetője a beruházást ismertetve elmondta: a 140 férőhelyes kikötő mellett a kikötőépület emeletén oktatási és közösségi programoknak otthont adó klubtermet, irodákat, négy pihenőszobát, valamint vizesblokkokat alakítottak ki, a teraszon pedig várhatóan tavasztól büfé is üzemel majd. A földszinten a versenyeket és a vitorlázókat kiszolgáló infrastruktúra, hangár, raktárak, műhelyek és kikötőmesteri iroda, továbbá kajak-kenu tároló kapott helyet.

A Balatonfüredi Megállópontnak a város önkormányzata biztosított helyet a kemping területén. A beruházások két projekt – egyenként 1,940 és 1,398 milliárd forint- keretében valósultak meg. A fejlesztés legfőbb eleme a 140 férőhelyes kikötő és az azt kiszolgáló parti infrastruktúra, a Kékszalag-sétány, emellett kialakítottak Keszthelyen egy kajak-kenu megállópontot és vízi sporteszközöket is beszereztek.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004