Blues Fesztivál világsztárokkal

Ötven koncert és több mint harmincöt fellépő várja a közönséget a Veszprém Blues Fesztiválon. A fesztivál nem csupán egy nagy műfaj patinás hagyományai előtt tiszteleg, hanem a kortárs blues elevenségét mutatja meg. Ízlésformálás és világsztárok koncertjei.

Nemcsak Magyarország, hanem a régió eddigi legnagyobb blues fesztiválja várja az érdeklődőket április 13. és 16. között Veszprémben. A négy nap alatt félszáznál is több koncert, éjszakai jammelések, kiállítások, workshopok és beszélgetések mutatják meg az érdeklődőknek, hogy a kortárs blues bárki számára könnyen befogadható műfaj. A színpadokon világsztárok és a hazai blues legismertebb előadói váltják majd egymást.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként megtartott fesztiválon olyan világsztárok lépnek fel, mint a Rolling Stones lemezeiről is ismert szájharmonikás Sugar Blue, az összetéveszthetetlen hangú, egykor nehézsúlyú bokszolóként is jegyzett Big Daddy Wilson, a gitáros Matt Schofield, Tom Waits európai helytartójaként is ismert Ian Siegal és zenekara, a kortárs blues ikonjának számító Rick Estrin vagy a világ egyik legjobb hammond orgonistájaként jegyzett Raphael Wressnig.

Itt lesz a szokásos kalapban, csíkos öltönyben, vörös virággal a gomblyukában Ripoff Raskolnikov osztrák származású blues zenész, a herfli virtuóza Ferenczi György a zenekarával, és a nagyvárosi bluest játszó Fekete Jenő gitáros-énekes alapította Muddy Shoes.

A programsorozat egy régóta várt koncerttel válik teljessé: kizárólag erre az alkalomra áll újra össze a nyolcvanas években alapított, a fekete blues különféle irányzatait megszólaltató, kultikus zenekar a Palermo Boogie Gang.

További információ, jegyek itt.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.