A nyáron átadják az új konferencia-központot

Júliusra elkészül az új konferencia- és rendezvényközpont. A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás 6,3 milliárd forintból valósul meg az egykori Huray utcai piac helyén. A munkálatok javában zajlanak.

A konferencia- és rendezvényközpont, a nyílt, uniós közbeszerzési eljárás alapján a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. kivitelezésében épül. Az építkezés három forrásból valósul meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel két hektáros területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres komplexum épül, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik majd. A 600 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítottak ki. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el.

  • Galéria – Építkezés és látványtervek

A földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt lesz az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók. A központ emeletén négy, mobil falakkal egymástól leválasztható, szekcióterem kap helyet. Az emeleten lesz a megfelelő akusztikával kialakított színházterem is, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal.

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, a Huray utcai oldalra tervezett büfé és jegypénztár, amelyek kívülről a gyalogos sétány felől is megközelíthetők lesznek.

A Füred TV videója:

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.