Oldal kiválasztása

A nyáron átadják az új konferencia-központot

Szerző: | 2023-02-22.

Júliusra elkészül az új konferencia- és rendezvényközpont. A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás 6,3 milliárd forintból valósul meg az egykori Huray utcai piac helyén. A munkálatok javában zajlanak.

A konferencia- és rendezvényközpont, a nyílt, uniós közbeszerzési eljárás alapján a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. kivitelezésében épül. Az építkezés három forrásból valósul meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel két hektáros területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres komplexum épül, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik majd. A 600 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítottak ki. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el.

  • Galéria – Építkezés és látványtervek

A földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt lesz az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók. A központ emeletén négy, mobil falakkal egymástól leválasztható, szekcióterem kap helyet. Az emeleten lesz a megfelelő akusztikával kialakított színházterem is, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal.

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, a Huray utcai oldalra tervezett büfé és jegypénztár, amelyek kívülről a gyalogos sétány felől is megközelíthetők lesznek.

A Füred TV videója:

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart