Az emberek szíve békét akar!

Ez az év más, ez az ünneplés más, hiszen sokunk szívében félelem van. A szomszédunkban dúló háború egyre nagyobb, egyre veszélyesebb, félő, hogyha tovább tart mindent elpusztíthat. Most az a bátorság Európában, hogy kimondjuk: mi békét szeretnénk - mondta március 15-e alkalmából rendezett megemlékezésen Kontrát Károly országgyűlési képviselő.

– Most az a kiállás Európában, hogy maradjunk ki ebből a háborúból. A 12 pontunkban ezúttal azt követeljük, hogy a nagyhatalmak a békéért, a tűzszünetért tegyenek. Az emberek szíve békét akar – fogalmazott Kontrát Károly.

Az országgyűlési képviselő ünnepi beszédében hangsúlyozta, a márciusi ifjak egy erős, büszke Magyarországért küzdöttek, ebben is követnünk kell őket.

– További terveink megvalósításához, a következő évekhez is erőt meríthetünk az 1848-as eseményekből. Az összefogás, a közös akarat példája adott, látjuk, hogy együtt nagy tettekre vagyunk képesek. Amikor feltűzzük a kokárdát, azt nemcsak büszkeséggel tesszük, hanem erős reménysugárral a szívünkben. Ahogyan Széchenyi István mondta: a múlton nyugszik a jelen, s azon a jövendő! Ezt szem előtt tartva kell visszagondolnunk elődeink hőstetteire, és ezzel a lelkesedéssel dolgozunk tovább Balatonfüredért, az országért és a nemzetért – zárta beszédét az országgyűlési képviselő.

  • Képgaléria

A megemlékezésen Kéri Kitty színművész, Szalma Tamás Jászai Mari-díjas színművész, Kalló Zoltán Príma díjas előadóművész, valamint Buvári Lilla, Rajnai Lázár, Sóvári-Fehér Anna, Varga Levente, a Rippl-Rónai Művészeti Intézet színész szakos hallgatói idézték meg a márciusi forradalom szellemiségét, majd az egybegyűltek megkoszorúzták a Tagore sétányon álló Széchenyi szobrot.

A Füredi Tavaszi Fesztivál programjai folytatódnak.
Részletes program itt.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.