Oldal kiválasztása

Elkezdődött a balatoni hajózási szezon

Szerző: | 2023-04-08.

Befutott a Balatoni Hajózási Zrt. Szent Miklós nevű hajója Füredre, ezzel megkezdődött a 176. balatoni hajózási szezon. Jelentős fejlesztések történtek a balatoni hajózási társaságnál, amely néhány éven belül teljesen megújul - hangzott el az ünnepségen.

– Esik az eső, örüljünk neki, legalább telik a Balaton. Ennél jobb hír nem lehet. A balatoni hajózást Széchenyi és Kossuth egyaránt fontosnak tartotta, a magyar történelem progressziójának e két legjelentősebb alakja egyaránt nemzeti ügyként kezelte a Balatont. Tőlük tudjuk azt is, hogy a balatoni települések segítsége nélkül nem lehet eredményt elérni a térségben – mondta a Hajókikötőben tartott megnyitó beszédében Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

Lombár Gábor a Balatoni Szövetség Elnöke ehhez kapcsolódva hangsúlyozta: a Balaton nem szétválaszt, hanem összeköt minket, – ezt jelképezi az évente több mint egymillió utast szállító Bahart.

A Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója Veigl Gábor kiemelte: kemény munkával és fejlesztésekkel készültek az idei szezonra. – A cél az, hogy a következő években teljesen megújuljon a hajózási társaság – fogalmazott.

Az ünnepségen Lengyel Róbert Siófok polgármestere és Kontrát Károly országgyűlési képviselő is köszöntötte a hajósokat és az érdeklődőket, majd a hagyományoknak megfelelően a zászlófelvonással hivatalosan is kezdetét vette a 176. balatoni hajózási szezon.

A rossz idő ellenére sokan éltek a lehetőséggel és a Szent Miklós hajóval ingyenes sétakörre indultak a tavon.

  • Képgaléria

Nagyszombatot követően – a korábbi évek gyakorlata szerint – tavasszal még csak hétvégeken, ünnepeken és a fő útvonalakon (Fonyód-Badacsony, valamint Siófok-Tihany-Balatonfüred között) közlekednek majd a menetrendi hajók. A nyár közeledtével aztán egyre több hajójárat lesz elérhető.

Elkészültek és szállításra várnak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új kompjai és hajói is. A két új komp és két új katamarán vízrebocsátása és üzempróbája már megtörtént.
Az egész évben közlekedő kompon a személy- és kerékpárszállítás árai nem változtak, az egyéb járművek átviteléért azonban mintegy 15 százalékkal kell majd többet fizetni, mint tavaly.
A Bahart a jövőben fejleszteni kívánja a szántódi és a tihanyi kompállomásokat, de több kikötőjében is jelentős átalakításokat tervez, köztük a balatonfüredi kikötőben is.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Július
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004