Oldal kiválasztása

Átadták a többfunkciós sportcsarnokot

Szerző: | 2023-04-21.

1,9 milliárd forintból elkészült a Forrás Sportparkban épített többfunkciós sportcsarnok. A létesítmény a kézilabda utánpótlás mérkőzéseinek, edzőtáboroknak, nyári táboroknak illetve a tömegsportnak ad helyet. A csarnok szerves része a város nyugati részén, húszhektáros területen kialakított komplex szabadidőparknak.

Az önkormányzati ingatlanon épített 2400 négyzetméteres többfunkciós csarnokban egy kézilabda pálya, egy négy blokkból álló játékos öltözői szekció, edzői és játékvezetői helyiségek, orvosi szoba, szertár, kondicionáló terem, vizesblokkok kaptak helyet. A küzdőtér könnyen átalakítható más sportágak, mint például a tenisz űzésére is. A létesítményben a nézők kiszolgálását büfé, recepció is biztosítja, és egy közel négyszáz fősre bővíthető, mobil lelátó.

A projekt 1,9 milliárd forintba került, mintegy 1,6 milliárdot a vállalkozások biztosították társasági adójuk felajánlásaiból, a fennmaradó részt pedig állami támogatás fedezte.

– Ez egy multifunkciós sportcsarnok, ahol elsősorban a kézilabda utánpótlás, a tömegsport és a szabadidősport kap helyet, de minden csapatsportágat szívesen látunk. Balatonfüred a férfi kézilabda utánpótlásban nagyhatalom, példaértékű szakmai munka zajlik, az elmúlt években 12 játékos lett innen válogatott, közülük ketten, Máthé Dominik és Bánhidi Bence világsztár lett. Erre méltán lehetünk büszkék. Azt kívánom, teljen meg élettel a csarnok és ez az egész húszhektáros komplexum – fogalmazott az átadó ünnepségen Bóka István, Balatonfüred polgármestere.

  • Fotógaléria

Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az új, modern csarnok hozzájárul majd a magyar kézilabda fejlődéséhez, de egyúttal a sportolás népszerűsítéséhez is.

A csarnok része a komplex szabadidőparknak, amely egész évben, az időjárási körülményektől függetlenül lehetőséget nyújt majd az aktív kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre. A Forrás Sportparkban fedett és kültéri teniszpályák, egy terepkerékpár élménypálya, 800 méteres rekortán borítású futópálya, műanyag oktató sípálya és hófánk-pálya, görkorcsolyapálya, szabadtéri edzőpark, játszóterek kialakítása valósult meg. A projekthez tartozik a Tündérkert közpark kialakítása is, aminek keretében közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek majd.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart