Oldal kiválasztása

Balatoni kerékpáros maraton Valter Attilával

Szerző: | 2023-04-27.

A május 1-i hosszú hétvégén, három napra Balatonfüredre érkezik Valter Attila, a világ legjobb országúti kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője, regnáló magyar bajnok, a Giro d'Italia rózsaszín trikójának korábbi viselője. Valter a BalatonFondo díszvendége és aktívan részt vesz a programokon.

A Balatonfondo kerékpáros maraton a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtjának állít emléket. A résztvevők a 2022-es olasz körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek a Balaton-felvidéken, mindezt az országban egyedülálló módon, teljes útlezárás mellett. Az útlezárásokról részletek itt olvashatók.

– Legyünk őszinték, ha nincs Valter Attila, a Giro hazai Nagy Rajtja nem sikerült volna ilyen fantasztikusan jól. A magyar szurkolók nagy része miatta érkezett a versenyre és követte az eseményeket. A Giro-nak állítunk emléket a versennyel, ebből nem maradhat ki Attila, vele együtt rendezzük meg a szezonindító hétvégét Balatonfüreden – mondta Szilasi László, versenyigazgató.

Az első BalatonFondo országúti maratonon május 1-én, reggel kilenc órakor rajtol el Balatonfüredről, az Aquapark parkolójából. A mezőny kis forgalmú utakon kalandozva a Balaton-felvidék legszebb tájain 140 km-es távot tesz meg. A rendezvény a magyar és külföldi kerékpárosok részére biztosít versenyzési és túrázási lehetőséget, de egyben a kerékpáros sport népszerűsítése is célja, így azokat is várják, akik soha nem indultak még kerékpáros versenyen. Nevezés itt.

Útvonal: Balatonfüred, Aszófő – Balatonfüred – Balatonszőlős – Tótvázsony – Pécsely – Vászoly – Dörgicse – Mencshely – Balatoncsicsó – Monoszló – Kővágóörs – Káptalantóti – Badacsonytomaj – Tapolca – Kapolcs – Taliándörögd – Öcs – Vígánpetend – Nagyvázsony-Barnag, Pécsely – Aszófő- Balatonfüred Lapostelki utca (cél).

PROGRAM:

Április 30. vasárnap
14.00-15.00 Dedikálás és fotózkodás Valter Attilával az Annagora Aquapark Expo területén
18.00-18.30 Ingyenes gyerek verseny díjátadója Valter Attilával

Május 1. hétfő
09.00 A 140 és 60 km-es országúti maratonok rajtja Valter Attilával
13.00 Első versenyző befutója a Lapostelki úton
15.00 Eredményhirdetés, díjátadó (Annagora Aquapark parkoló)
15.15 Tombolasorsolás

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004