Oldal kiválasztása

Különleges és látványos óvoda épül

Szerző: | 2023-05-09.

Ötszáz millió forint pályázati támogatást kapott a város a Kiserdei Óvoda teljes megújítására. A jelenlegi intézményi épületet lebontják, mintegy 760 négyzetméteren egy különleges és látványos új óvoda épül.

Évek óta napirenden volt a Kiserdei Óvoda elavult, leromlott állapotú épületének felújítása. Az önkormányzat az uniós településfejlesztési operatív program keretében pályázott az intézmény teljes megújítására.

A Teampanon építészeti iroda Madzin Attila vezetésével elkészítette az új intézmény terveit, amelyet az önkormányzat településfejlesztési bizottsága már el is fogadott. Az építész iroda nem először dolgozik egyébként Balatonfüreden, a Zákonyi utcai új tér pavilonjait is ők tervezték.
– Egy óvodában az óvónők a legfontosabbak, de az óvodai épített környezet is meghatározó, ezért a tereket a gyermekek igényei szerint alakítottuk ki – hangsúlyozta Álmosdi Árpád építész-tervező.

A program keretében a régi épületet lebontják és mintegy 760 négyzetméteren új óvoda épül. A beruházás részeként új eszközökkel (bútorok, játékok, fejlesztési eszközök) szerelik majd fel az intézményt, amely 90 gyermekkel jelenleg is teljes kihasználtsággal működik.

A fejlesztéshez 124 millió forint saját forrás elkülönítéséről döntött a testület.

A tervek szerint 2024. elején kezdődhet el a Kiserdei Óvoda megújítása.

A Füred TV videójában láthatók az új tervek:

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004