Oldal kiválasztása

Füredi vitorlázó a világranglistán

Szerző: | 2023-05-12.

Vadnai Jonatán balatonfüredi vitorlázó a World Sailing világranglista negyedik helyét foglalja el az olimpiai Laser hajóosztályban. A fiatal füredi versenyzőt kizárólag tengerparttal rendelkező országok versenyzői előzik meg. Vadnai az első magyar vitorlázó, aki az olimpiai Laser hajóosztályban ilyen előkelő helyezést ért el.

Vadnai Jonatán, a balatonfüredi BYC versenyzője egy ciprusi, egy horvát és egy angol vitorlásversenyző után, de szorosan a nyomukban foglalja el a Word Sailing által jegyzett hivatalos nemzetközi lista negyedik helyét. Jonatán ezzel történelmet írt, hiszen magyar vitorlázó az olimpiai hajóosztályban még soha nem ért el ilyen eredményt.

A fiatal sportoló nem titkolt célja, hogy részt vegyen a 2024 évi nyári olimpián. Legutóbb április végén a francia Semaine Olympique Française (SOF) Hyères világkupán állt rajthoz, ahol 200 versenyző közül az első 10 helyezetten belül végzett, olyanok társaságában, mint a tokiói olimpia bajnoka Matt Wearn és az ezüstérmes Tonci Stipanovic.

Vadnai Jonatán hamarosan edzőtáborba utazik, hogy felkészüljön az augusztusi Hollandia Kvalifikációs Világbajnokságra. A cél az, hogy ezen a versenyen szerezze meg a 2024-es franciaországi nyári olimpiára szóló kvalifikációt.

A szakemberek a füredi sportolóban látják a következő olimpiai érem esélyét a magyar vitorlás sportban.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004