Laza fesztivál a parton

Lazulás a parton a bor és a gasztronómia jegyében. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene szól, kitelepültek a legjobb helyi borászok, de az ökotudatosság sem marad el, itt vannak az ország nemzeti parkjai is. Fesztivál a Balaton egyik legszebb sétányán. Újra Balatoni Hal- és Borünnep.

A négynapos fesztivállal kezdődött el igazán a város idei nagy program menetelése, amely ezúttal is figyelemre érdemes kulturális és gasztronómiai élményekkel kecsegtet.

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepültek a helyi borászok, a Balogh-, a Gyukli-, a Koczor-, a Koronczai-, a Lídia-, a Szabó és Fia illetve a Zelna borászat kínálatából lehet válogatni. Itt van a tavaly az Év bortermelőjének választott Figula Mihály és borászata illetve aranyérmes boraival az Év füredi borásza Kálmán József, azaz az Arias Pincészet.
Naponta borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.
A borok mellé finom falatok és balatoni hal dukál, a sétányon a Füredi Halas, és a Spicc Bistro kínálata révén lehet enyhíteni az éhséget, de kóstolhatók a Garabonciás kézműves sajtok is.

  • Képgaléria a megnyitóról

A Tagore sétány nagyszínpadán zenél majd Szalóki Ági, Szarka Gyula (Ghymes), és a Füred Dixieland Band, de a gyermeknap jegyében több gyerekkoncert is lesz illetve a sétányon és a környező kulturális intézményekben ingyenesen látogatható játszóházak, ügyességi és kézműves foglalkozások várják a családokat. (A vasárnapi gyereknap alkalmából a kisvonat több alkalommal is ingyenesen szállítja a gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket a Közösségi Ház és a Vitorlás tér között.)

Az idei év kulturális programkínálata Petőfi születésének 200. évfordulója köré épül, ezért a Ghymes zenekar alapítójának, Szarka Gyulának a Petőfi dicsérete című koncertjét valamint Felül a gálya címmel a költő zseni megzenésített verseit is hallhatják az érdeklődők.

A rendezvényhez kapcsolódva a Tagore sétányon ismét bemutatkoznak a hazai nemzeti parkok. A zöldforgatagban átfogó képet kapnak a látogatók az ország természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, nem utolsó sorban pedig az ország különböző tájairól érkező termelők különleges portékái is megkóstolhatók és megvásárolhatók.

A május 26-29. között zajló Balatoni Hal- és Borünnep minden rendezvénye ingyenes. Részletes program itt.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.