Oldal kiválasztása

Laza fesztivál a parton

Szerző: | 2023-05-26.

Lazulás a parton a bor és a gasztronómia jegyében. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene szól, kitelepültek a legjobb helyi borászok, de az ökotudatosság sem marad el, itt vannak az ország nemzeti parkjai is. Fesztivál a Balaton egyik legszebb sétányán. Újra Balatoni Hal- és Borünnep.

A négynapos fesztivállal kezdődött el igazán a város idei nagy program menetelése, amely ezúttal is figyelemre érdemes kulturális és gasztronómiai élményekkel kecsegtet.

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepültek a helyi borászok, a Balogh-, a Gyukli-, a Koczor-, a Koronczai-, a Lídia-, a Szabó és Fia illetve a Zelna borászat kínálatából lehet válogatni. Itt van a tavaly az Év bortermelőjének választott Figula Mihály és borászata illetve aranyérmes boraival az Év füredi borásza Kálmán József, azaz az Arias Pincészet.
Naponta borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja az érdeklődőket.
A borok mellé finom falatok és balatoni hal dukál, a sétányon a Füredi Halas, és a Spicc Bistro kínálata révén lehet enyhíteni az éhséget, de kóstolhatók a Garabonciás kézműves sajtok is.

  • Képgaléria a megnyitóról

A Tagore sétány nagyszínpadán zenél majd Szalóki Ági, Szarka Gyula (Ghymes), és a Füred Dixieland Band, de a gyermeknap jegyében több gyerekkoncert is lesz illetve a sétányon és a környező kulturális intézményekben ingyenesen látogatható játszóházak, ügyességi és kézműves foglalkozások várják a családokat. (A vasárnapi gyereknap alkalmából a kisvonat több alkalommal is ingyenesen szállítja a gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket a Közösségi Ház és a Vitorlás tér között.)

Az idei év kulturális programkínálata Petőfi születésének 200. évfordulója köré épül, ezért a Ghymes zenekar alapítójának, Szarka Gyulának a Petőfi dicsérete című koncertjét valamint Felül a gálya címmel a költő zseni megzenésített verseit is hallhatják az érdeklődők.

A rendezvényhez kapcsolódva a Tagore sétányon ismét bemutatkoznak a hazai nemzeti parkok. A zöldforgatagban átfogó képet kapnak a látogatók az ország természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, nem utolsó sorban pedig az ország különböző tájairól érkező termelők különleges portékái is megkóstolhatók és megvásárolhatók.

A május 26-29. között zajló Balatoni Hal- és Borünnep minden rendezvénye ingyenes. Részletes program itt.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2024 >
Június
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004