Oldal kiválasztása

Új, ötcsillagos szálloda épül Füreden

Szerző: | 2023-06-02.

Várhatóan 2025-ben nyílik meg Balatonfüreden, a Zákonyi sétányon a város új ötcsillagos szállodája. A 102 szobás hotel mellett 200 férőhelyes mélygarázs, négy étterem és 24 luxus apartman is épül. A szálloda előtti parti rész és a sétány mindenki számára nyitott lesz. A Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort a szabadidős és üzleti utazókat egyaránt szeretné kiszolgálni.

Dél-franciaországi mediterrán hangulatot szeretnének teremteni a beruházók, olasz életérzést sugalló belsőépítészetet és szolgáltatásrendszert ígérnek a szállodába, amelynek a gasztronómiai kínálata is egyedülálló lesz – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Marriott International szerződést kötött a Balaport Investment Kft-vel, így épülhet fel a Le Méridien Resort, amely a világ egyik legismertebb szállodahálózatának Magyarországon az első vidéki hotelje lesz.
– Vidéken még nincs resort hotelünk, Balatonfüreddel kivételt tettünk, mert a magyar turisztikai kínálat egyik legszebb helyszíne, a Balaton egyik legmarkánsabb vonzereje, üdülővárosa – vélekedett Silvija Lovreta, a Marriott International kelet-európai Szállodai Fejlesztési Igazgatója.

– Megtiszteltetés, hogy a Marriott Internationallel kötöttünk szerződést, hiszen a szálloda egy világszerte elismert márka része. A különleges hotel a Balaton legexkluzívabb turisztikai fejleszési projektjének, a BalaPortnak az ékköve lesz. A szálloda mellett vízparti apartmanokat is építünk, ezek értékesítése már elkezdődött. Háromezer négyzetméteres wellness részleget alakítunk ki, és itt lesz a Balaton legmodernebb kikötője is – fogalmazott az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Szepesi Richárd, a projekt alapítója és tulajdonosa.

– A városnak fontos érdeke, hogy minőségi kereskedelmi szálláshelyekkel rendelkezzen. Balatonfüred a vitorlázás, a kultúra városa, szeretnénk a konferencia-turizmus területén is előrelépni, ezekhez mind jól illeszkedik egy minőségi szolgáltatást nyújtó ötcsillagos szálloda. Nagyon fontos, hogy a hotel területe nyitott lesz, a sétányt és a parti részt egész évben bárki bejárhatja majd. Úgy tervezzük, hogy a jövő nyári szezonban már körbesétálható lesz ez a terület – fogalmazott Bóka István polgármester.

A szabadidős és üzleti utazókat egyaránt kiszolgáló Le Méridien BalaPort Lake Balaton és a hozzá tartozó fejlesztések 22,5 milliárdos beruházásból valósulnak meg, az egész évben nyitva tartó ötcsillagos szálloda várhatóan 2025 tavaszától fogadja a vendégeket.

  • Képgaléria

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart