Oldal kiválasztása

Tandori-líra

Szerző: | 2023-06-11.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében megidézték a költőzseni, Tandori Dezső irodalmi munkásságát és sajátos, különc világát. Az esten a költő írásaiban is gyakran szereplő, legendás Rhodes zongorája is megszólalt, verseinek pedig Hegedűs D. Géza adott hangot.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál ebben az évben is megmutatta, milyen közel is van egymáshoz az irodalom és a zene, hogyan reflektálnak egymásra, hogyan lehet egy szaxofonszóló költészet, és hogyan alakulhat úgy, hogy a Kossuth-díjas költő, amikor csak teheti otthonában elektromos zongorán játszik.

A fesztivál keretében megidézték a Kossuth-díjas költő Tandori Dezső irodalmi munkásságát. Weöres Sándorhoz hasonlítható irodalmi játékosság és könnyedség. Kísérletező modernség, költészet, amelyben a legprofánabb tárgyaktól kezdve a külön identitást kapó játékmackóin keresztül a lóversenyig, minden belefért, ami saját világához tartozott.
A magyar irodalom egyik legeredetibb alakja zenerajongó volt, sőt szeretett és tudott is zongorázni. Az esten a költőzseni egykori zongoráját is megszólaltatták, verseit pedig Hegedűs D. Géza olvasta fel.

A Füred TV felvétele:

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Jelentkezés a Borhetekre

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. 24 borász települ ki a sétányra.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004