Tandori-líra

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretében megidézték a költőzseni, Tandori Dezső irodalmi munkásságát és sajátos, különc világát. Az esten a költő írásaiban is gyakran szereplő, legendás Rhodes zongorája is megszólalt, verseinek pedig Hegedűs D. Géza adott hangot.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál ebben az évben is megmutatta, milyen közel is van egymáshoz az irodalom és a zene, hogyan reflektálnak egymásra, hogyan lehet egy szaxofonszóló költészet, és hogyan alakulhat úgy, hogy a Kossuth-díjas költő, amikor csak teheti otthonában elektromos zongorán játszik.

A fesztivál keretében megidézték a Kossuth-díjas költő Tandori Dezső irodalmi munkásságát. Weöres Sándorhoz hasonlítható irodalmi játékosság és könnyedség. Kísérletező modernség, költészet, amelyben a legprofánabb tárgyaktól kezdve a külön identitást kapó játékmackóin keresztül a lóversenyig, minden belefért, ami saját világához tartozott.
A magyar irodalom egyik legeredetibb alakja zenerajongó volt, sőt szeretett és tudott is zongorázni. Az esten a költőzseni egykori zongoráját is megszólaltatták, verseit pedig Hegedűs D. Géza olvasta fel.

A Füred TV felvétele:

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.