Elindult a Kékszalag Fesztivál

Az RSM katamarán nyerte a Fehér Szalagot, a versennyel párhuzamosan a klasszikus hajóknak megrendezett 26. Izsák Szabolcs Emlékversenyen pedig a Lillafüred 75-ös cirkáló ért elsőként a célba. Ezzel megkezdődött az egyhetes Kékszalag Fesztivál.

Rekordlétszámú mezőnnyel rajtolt el szombaton a Balatonfüred előtti vízterületről a Fehér Szalag Nagydíj – 26. Izsák Szabolcs Emlékverseny. Több mint 300 hajó és legénysége indult el a Balaton keleti medencéjében – Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany – Balatonfüred távon.

A Fehér Szalagon a Vándor Róbert kormányozta RSM katamarán lett az első, második helyen a Prospex-Delta (kormányos: Kaiser Kristóf), a harmadikon pedig a Process Solutions (kormányos: Litkey Farkas) futott be. Bár a verseny elején gyenge volt a szél, a délután érkező vihar veszélye miatt a rendezők pályarövidítésről döntöttek. Végül a klasszikus hajók között, azaz a 26. Izsák Szabolcs Emlékversenyen – az abszolút értékelés szerint – a Lillafüred 75 cirkáló (kormányos: Gál András Levente) lett a győztes, megelőzve két 70-es cirkálót, az Orpheust (kormányos: Herkó Dezső) és az Irokézt (kormányos Pajor Zsolt).

Ezzel elindult az idei Kékszalag Fesztivál, amely egy hétig tart és számos parti és vízi programot kínál az érdeklődőknek és persze keretein belül július 6-án, csütörtökön elrajtol az 55. Kékszalag tókerülő vitorlásverseny is.
A várhatóan közel hatszáz hajót számláló versenyről itt írtunk bővebben.

Fotók: Szántó Áron / Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.