Oldal kiválasztása

Színházi fesztivál humorral és zenével

Szerző: | 2023-07-02.

A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a színpadon, Ravel világhírű Bolerója eltáncolva, és Mesekastély a gyerekeknek – újra Kisfaludy Színházi Fesztivál. A színházi előadások mellett koncertet ad Csík János és a Mezzo és bemutatják a Shakespeare szonettjeinek újrafordítását tartalmazó könyvet is.

Izgalmas előadással kezdődik az idei fesztivál, a Harangozó-díjas Kulcsár Noémi két jelentős zeneszerző műveit adaptálja táncszínpadra. A kétrészes produkcióban a nemzetközi hírű Eötvös Péter a Földközi-tengeren elveszett lelkeknek írt Alle vittime senza nome (A név nélküli áldozatoknak) című kortárs rekviemje mellett, Ravel zeneművére a Bolerora táncolnak a Tellabor táncosai.

Másnap, július 4-én, kedden William Shakespeare, a világirodalom vitathatatlanul legnépszerűbb drámaírójának mind a 154 szonettjének új magyar fordítását tartalmazó kötetet mutatják be. Fazekas Sándor ambiciózus és irodalomtörténeti jelentőségű könyve nemcsak a szonetteket tartalmazza, hanem értelmezi, kontextusba helyezi, történeti háttérrel világosítja meg a több mint négyszáz éves művek keletkezését és jelentés rétegeit. A könyvről a fordító beszél majd, aki vette a bátorságot és Szabó Lőrinc klasszikus fordítása után, újra fordította a szövegeket.
A napot egy sajátos hangulatot ígérő koncert, Csík János és a Mezzo zenekar fellépése zárja. Népzene friss, lendületes előadásban.

A fesztivál zárónapján a Vaskakas Bábszínház tölti meg élettel a Mesekastélyt, este pedig a világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicaljét az I love you-t láthatja a közönség. A Kéri Kitty rendezte előadás mi másról szólna, mint a szerelemről. A mindent átszövő, mindent elsöprő, bonyolult, megfejthetetlen, hol boldog, hol meg tragikus pillanatokat előidéző szerelemről.
Az előadás remek játéklehetőséget kínál Trokán Anna, Dienes Blanka, Haumann Máté, Savanyu Gergely és Várhelyi Áron egyetemi hallgató számára, hiszen a színészek több mint ötven különböző szerepben, húsz élethelyzetben veszekednek, szeretnek, ismerkednek, házasodnak és szakítanak.
A jelenetek patchworkszerűen, egyfajta stílus és zenés helyzetgyakorlatokként illeszkednek egymáshoz, megelevenítik a mindannyiunk számára ismerős párkapcsolati zűröket, a férfi és a nő közötti küzdelmeket. Lehet majd sokat nevetni, de lesznek dalok és tánc is, mert az I love you mégiscsak egy musicalrevü.

A Kisfaludy Színházi Fesztivál részletes programja itt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

Molnár

2024.07.26.

Minek ez az egész felhajtás egy héten keresztül? Aztán a bálra 130 ezerért lehet bemenni. Váltani kellene. Jó a hagyomány,…

Balatonfured.hu

2024.07.26.

Kedves Apa, a Füred Tv riportja a Szerenádok éjszakájáról a címoldalon látható. Üdv A szerk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart