Oldal kiválasztása

Ingyenes komolyzenei koncertek a parton

Szerző: | 2023-07-06.

A Cimbora Alapítvány július 13. és augusztus 1. között kilencedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált. A Balaton északi partján kilenc településen adnak több mint harminc ingyenes nyáresti koncertet Érdi Tamás zongoraművész és barátai. Balatonfüreden a Gyógy téren felállított szabadtéri színpadon lesznek az estek.

Szokatlan helyszíneken, parkokban, strandokon, a megszokottól eltérő formában ingyenes koncertekkel szeretnék a szervezők népszerűsíteni a klasszikus zenét. Ezen a nyáron sem feledkeznek meg a fiatal tehetségekről, tíz koncerten is találkozhat a hallgatóság a jövő reménybeli muzsikusaival.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont a nyáresti zenéléseknek. 33 koncerten, 150 zenész lép majd fel, 40 szólistát és 14 zenekart hallhat a közönség.
Balatonfüred mellett Balatonalmádiban, Balatonkenesén, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Dörgicsén, Keszthelyen, Szigligeten, Tihanyban, Vászolyban, Zamárdiban rendeznek komolyzenei koncerteket. Első alkalommal a balatonedericsi strandon is lesznek előadások, sőt felcsendül a muzsika a tatai Öreg-tó partján is.

A Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa cím viselőjeként idén a figyelem középpontjába kerül, a régió értékeinek, kulturális sokszínűségének bemutatásához pedig a Klassz a pARTon! Fesztivál eseményei is nagyban hozzájárulnak. Ezért ebben az évben külföldi muzsikusok is fellépnek a fesztiválon, Szerbiából Marko Miletic gordonkaművész érkezik, aki kurátorként a tavalyi Újvidék EKF programban tevékenykedett. A fesztivált Érdi Tamás egy fiatal, román gordonkaművésszel, Ştefan Casacuval nyitja meg Tihanyban, így kötve össze a programot Temesvárral – a másik 2023-as kulturális fővárossal.

Balatonfüreden idén a Gyógy téren rendezik meg a fesztivál programjait, július 20 – 23 között.
Az első nap Horti Lilla operaénekes és Era Nova Kamarazenekar, másnap Érdi Tamás és Berecz Mihály zongoraművészek, majd Sofia Vasheruk zongoraművész, Aleksandra Kaspera gordonkaművész lépnek fel. A zárónapon a BalatonSax mesterkurzus koncertje és a Szeged Trombone Ensemble előadása lesz hallható.
Az esti ingyenes koncertek minden nap 19.30-kor kezdődnek a Gyógy téren. Rossz idő estén a programok helyszíne az Anna Grand Hotel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart