Oldal kiválasztása

Európa-bajnokság Füreden

Szerző: | 2023-07-10.

Újabb rangos nemzetközi versenynek ad otthont Balatonfüred. Európa legnagyobb tókerülője, a Kékszalag után kép nappal veszi kezdetét az RS Feva Európa-bajnokság, melynek a Balaton legújabb kikötője, a Kékszalag PORT ad otthont. Hétfőtől csütörtökig hét nemzet ötvenkét egysége, vagyis több mint száz versenyző mérkőzik meg egymással a bajnoki címért.

A regattát a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület és a Magyar Vitorlás Szövetség közös rendezésében, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságának támogatásával rendezik meg.

Az RS Feva egyre népszerűbb ifjúsági vitorlás hajóosztály, amely rendre kiváló ifjúsági vitorlázókat vonz. Magyarországon mintegy 70 ilyen hajót tartanak nyilván, amelyek közül harminc egység versenyez rendszeresen.

– Több éve rendezünk Európa-kupa futamokat a Balatonon, és nagy megtiszteltetés, hogy a világbajnokság után második legfontosabb eseményként számon tartott Európa-bajnokságot idén Magyarországon rendezhetjük meg – mondta Náray Richárd, az RS Feva osztály magyar szövetségének elnöke.

Az Európa-bajnokságra 52 egység érkezett hét országból, közöttük – mivel a verseny nyílt –érkeztek vitorlázók a távoli Új-Zélandról is. A zárónapig a versenyrendezőség összesen 12 futam megtartását tervezi. Az esélyesek közé tartoznak a cseh vitorlázók és a Baltikumból érkezett sportolók is, de a hazai pálya előnyét élvező magyar hajóktól is jó eredményeket várhatunk.

– Izgalmas versenyre számítunk, külön öröm számunkra, hogy a tavaly megnyitott Kékszalag Port ismét a nemzetközi vitorlázás élvonalába tartozó verseny rendezésével hívhatja fel magára a figyelmet – hangsúlyozta a házigazda nevében Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

A mindenki számára látogatható Kékszalag PORT-ban tartott esemény több célt is szolgál, egyrészt a szervezők arra is szeretnék felhasználni, hogy a Magyarországra érkezett csapatok számára bemutassák a Balaton és környékének szépségeit, másrészt a kikötőbe látogatók testközelből láthassák a fiatal tehetségeket, valamint megismerjék a jollevitorlázás szépségét.

A turisztikai attrakciók mellett a résztvevők kipróbálhatják az RS hajóépítő cég más modelljeit, és megismerkedhetnek egy magyar innovációval, a teqball sportággal is.

Az RS Feva hajókról

Az RS Feva nemzetközi vitorlás versenyosztály. Európa-, és világbajnoki versenyein 180-200 hajó küzd egymással. A hajót gyártója 2003-ban vezette be a piacra, tervezője Paul Handley a designért több nemzetközi díjat nyert. A hajótest sikló formája, könnyen kezelhető vitorlázata tökéletes vitorlázásélményt nyújt minden korosztály számára.
Az elmúlt években a legsikeresebb vitorlás kishajó, amelyből mintegy hétezer darab szeli a hullámokat az egész világon. A szakértők az év kishajójának választották az USA-ban, Angliában és Franciaországban. A hajóosztályt ifjúsági oktató- és versenyhajóként tartja nyilván a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (World Sailing).

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

Test/esetek

2024-04-27. 10.00 Modern Műtár

Fotókiállítás.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • hálás lakótelepiek2024-04-26 10.34AgoraMielött teljesen elkedvetlenednének azok, akik azért még jót is építenek Füreden, nagyon örülünk az ugyan sokáig készült, de nemrégen átadott
  • Somogyi László, Probio ZRT2024-04-26 07.23AgoraTisztelt Nyugdijas, a padokat a felújitás után visszaraktuk, köszönöm a jelzését.
  • Lakótelepi lakos2024-04-24 17.19AgoraTársasház épül. 2 000 000 / m2 áron. 😞

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004