Átadták a jótékonysági koncerten összegyűlt adományt

Átadták a júniusi jótékonysági koncerten összegyűlt adományt, amelyet két füredi fiatal, Tamási Annamária és Gál Márton Richárd gyógykezelésére fordítanak. A szülők vették át az egyenként közel 400 ezer forintos felajánlást, sőt Gál Márton Richárd személyesen is meg tudta köszönni a támogatást.

A Füred Dixieland Band még júniusban adott teltházas koncertet Balatonfüreden, amelyen a két, gyógykezelésre váró gyermek számára gyűjtöttek adományt. Dervalics Róbert és zenekara 2018-óta minden évben tart rászoruló gyerekek javára egy-egy jótékonysági koncertet, az utóbbi két évben már a Füredi Dixieland Fesztivál keretében.
– Szívből jövő indíttatás ez, mindig fontos volt számunkra, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat. Így teszünk majd jövőre is – fogalmazott Dervalics Róbert, aki csatlakozva Molnár Judit önkormányzati képviselőhöz, Perger Zoltánné szociális intézményvezetőhöz és Ács Károly a rendelőintézet igazgatójához virággal is kedveskedett a jelen lévő két meghatott anyukának.

A jótékonysági kezdeményezést a város önkormányzata, a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Balatonfüred Városért Közalapítvány is segíti és támogatja. A szervezetek együttműködése még a koronavírus idejére vezethető vissza, akkor egy úgynevezett covid-alapot hoztak létre, azóta pedig rendszeresen szerveznek szociális alapú támogatási akciókat.

A jótékonysági kezdeményezéshez ebben az évben is csatlakozott az Arias borászat, az adománygyűjtést támogatva ingyenes borkóstolót rendeztek a koncert szünetében.
A szociális központban tartott találkozón a szervezetek jelen lévő képviselői illetve az adományt átvevő szülők egyetértettek abban, hogy a legnagyobb köszönet az adakozó lakosságnak jár.

 

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.