Oldal kiválasztása

198. Anna-bál – Elsőbálozók a bál szépei

Szerző: | 2023-07-30.

A budapesti 19 éves Dévényi Alízt választották a 198. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 18 éves balatonfüredi Szilassy Laura, a második udvarhölgy pedig a 17 éves békéscsabai Csenke Anna lett.

A bál szépe, Dévényi Alíz most érettségizett, a későbbiekben fényképezéssel szeretne foglalkozni.
– Arra sem számítottam, hogy beválasztanak a legszebb tizenöt lány közé, nem azzal a szándékkal érkeztem a bálra, hogy megméressem magam. Szeretem ezt a miliőt, jól éreztem magam a bálon. A családommal jöttem, biztos nagyon boldogok, ahogy én is – mondta a bál szépe.
A bál első udvarhölgye Szilassy Laura bár balatonfüredi, négy éve egy budapesti középiskolában tanul, mellette verseny táncol. Csenke Anna a második udvarhölgy Londonban jár középiskolába és orvosnak készül, versenyszerűen teniszezik.

A bál szépe az aranyalma mellett egy modernizált Viktória-mintás herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

  • Képgaléria

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, Schiffer Miklós divatszakértő, a zsűri elnöke, Csáky Attila filmproducer, Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója és Gömbös Lóránd üzletember alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Ebben az évben 14 füredi elsőbálozó lány vett részt az eseményen: Bakonyi Laura, Czégai Dorka Lili, Fancsali Izabella, Kaszás Zilia Virág, Kósa Petra, Lajos Léna, Novák-Nász Blanka, Soponyai Lili, Sótonyi Sára, Szabó Virág, Szilassy Laura, Szeibert Franciska, Tóth Liza Anna, és Uzsák Lilien Kincső. Mellettük Bajáról, Szolnokról, Győrből, Debrecenből, Gyuláról, Komáromból, Kecskemétről, Veszprémből és Vácról is érkeztek hölgyek a bálba, akiknek ezúttal babakék színű számozott porcelánszívet akasztottak a nyakukba.

A báli közönséget az esemény fővédnöke, Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója köszöntötte, a bált Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg.

A Kiss Ernő-díjat, a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, idén Lengyel Ernő vállalkozó vehette át, aki közel húsz éven át volt a báloknak helyet adó Anna Grand Hotel tulajdonosa. Az elismerést minden évben olyan személy kapja, aki munkájával, hivatásával gazdagította Balatonfüred kulturális és szellemi életét.

A bálon 95 ezer forintos belépővel lehetett részt venni. A hatszáz vendég elé 3500 darabos, mintegy százhúsz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített herendi szerviz került.

A bál szépe és udvarhölgyei vasárnap délelőtt 10.45-kor láthatók a Kisfaludy Színpadon, majd lovashuszár kísérettel sétakocsikáznak a városban.

Az idei évben is az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. volt az esemény kiemelt támogatója.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004