Oldal kiválasztása

Szeptemberben megnyílik a város új intézménye

Szerző: | 2023-08-01.

Szeptemberben tartják az ünnepélyes megnyitóját az egykori Huray utcai piac helyén megépült Balatonfüred Kongresszusi Központnak. A város legújabb létesítménye, amely turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás, koncerteknek, előadásoknak, konferenciáknak ad majd helyet.

A szeptember 8-ára meghirdetett Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadását technikai okok miatt egy későbbi időpontban tartják meg, információink szerint ez év októberben. Az előadás pontos dátumáról később hírt adunk.

– A funkció, a forma és a környezet határozza meg az épületet. Ez egy 1200 férőhelyes, komoly kapacitással bíró, multifunkcionális épület, amely a földből indul ki és a Huray utca felé nyílik ki. Modern, transzparens épület, amely ezzel együtt illeszkedik a környezetébe. 2018-ban készült az első látványterv, öt év munkája van a modern technológiával felszerelt épületben – fogalmazott Tima Zoltán építész, az új létesítmény tervezője.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel két hektáros területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres komplexum épült, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik. A 670 férőhelyes díszteremmel rendelkező kongresszusi központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítottak ki.
A földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt található az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók. Az épület emeletén négy, mobil falakkal egymástól leválasztható, szekcióterem kapott helyet. Az emeleten található az impozáns, 670 férőhelyes, megfelelő akusztikával kialakított színházterem is, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal.

  • Képgaléria

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, a Huray utcai oldalra tervezett kávézó és jegypénztár, amelyek kívülről a gyalogos sétány felől is megközelíthetők.

Az intézményben rendezendő kulturális programokra az óvodásoknak illetve az általános- és középiskolásoknak külön bérletet indítanak, a balatonfüredi lakosok is kedvezménnyel látogathatják majd a nyilvános programokat. A hétvégéken elsősorban koncertek, kisebb színházi előadások, kulturális események lesznek a központban, hétköznapokon pedig konferenciák, workshopok, vállalati rendezvények. Egy állandó kiállítás illetve egy minden nap nyitva tartó kávézó is várja a látogatókat.

A 6,3 milliárd forintos építkezés három forrásból valósult meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezték.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004