Oldal kiválasztása

Szeptemberben megnyílik a város új intézménye

Szerző: | 2023-08-01.

Szeptemberben tartják az ünnepélyes megnyitóját az egykori Huray utcai piac helyén megépült Balatonfüred Kongresszusi Központnak. A város legújabb létesítménye, amely turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás, koncerteknek, előadásoknak, konferenciáknak ad majd helyet.

A szeptember 8-ára meghirdetett Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana című előadását technikai okok miatt egy későbbi időpontban tartják meg, információink szerint ez év októberben. Az előadás pontos dátumáról később hírt adunk.

– A funkció, a forma és a környezet határozza meg az épületet. Ez egy 1200 férőhelyes, komoly kapacitással bíró, multifunkcionális épület, amely a földből indul ki és a Huray utca felé nyílik ki. Modern, transzparens épület, amely ezzel együtt illeszkedik a környezetébe. 2018-ban készült az első látványterv, öt év munkája van a modern technológiával felszerelt épületben – fogalmazott Tima Zoltán építész, az új létesítmény tervezője.

Az önkormányzati tulajdonban lévő közel két hektáros területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres komplexum épült, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik. A 670 férőhelyes díszteremmel rendelkező kongresszusi központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítottak ki.
A földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt található az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók. Az épület emeletén négy, mobil falakkal egymástól leválasztható, szekcióterem kapott helyet. Az emeleten található az impozáns, 670 férőhelyes, megfelelő akusztikával kialakított színházterem is, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal.

  • Képgaléria

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, a Huray utcai oldalra tervezett kávézó és jegypénztár, amelyek kívülről a gyalogos sétány felől is megközelíthetők.

Az intézményben rendezendő kulturális programokra az óvodásoknak illetve az általános- és középiskolásoknak külön bérletet indítanak, a balatonfüredi lakosok is kedvezménnyel látogathatják majd a nyilvános programokat. A hétvégéken elsősorban koncertek, kisebb színházi előadások, kulturális események lesznek a központban, hétköznapokon pedig konferenciák, workshopok, vállalati rendezvények. Egy állandó kiállítás illetve egy minden nap nyitva tartó kávézó is várja a látogatókat.

A 6,3 milliárd forintos építkezés három forrásból valósult meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezték.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart