Oldal kiválasztása

Állami kitüntetést kapott Schmidtné Kositzky Anett

Szerző: | 2023-08-20.

Novák Katalin, Magyarország Köztársasági Elnöke, Balatonfüred kulturális életének élénkítése és programkínálatának bővítése érdekében végzett munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Schmidtné Kositzky Anettnek, a Balatonfüred Kulturális Közgyűjtemény Fenntartó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának.

A kitüntetést Szent István napja alkalmából szombaton Budapesten vette át Schmidtné Kositzky Anett.

Schmidtné Kositzky Anett Balatonfüreden él és dolgozik. 2013-óta a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Igazgatása alá tartozik a Vaszary Galéria, a Jókai Mór Emlékház, a Kisfaludy Galéria, a Vitorlázeum, a Kisfaludy Színház, az Arácsi Népház és a Kisfaludy Szabadtéri Színpad. 2022-ben és 2023-ban két új intézmény alapítása kötődik hozzá: az Arácsi Tájház és a MOMŰ-Modern Műtár létrejötte. Az Arácsi Tájház berendezése, tárgyainak beszerzése az egyik legkedvesebb emlékei közé tartozik.

A kulturális intézmények üzemeltetése mellett a város több nagy rendezvényének, fesztiváljának szervezője, így például a Jókai Napok, a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál, a Balatoni Hal-és Borünnep, az Anna Fesztivál és az Anna-bál, illetve a Füredi Szüret.
Balatonfüred Város Vegyeskara, Balatonfüred Koncert Fúvószenekara, a Rézhúros Citeraegyüttes, a Kék- Balaton Nyugdíjas Klub, a Kék-Balaton Dalkör, a Koloska Tánccsoport, az Életmód Klub, Múzsa Művészklub, Balatonfüredi Örökségünk Hímző Műhely is az általa vezetett kulturális kft gondozásában működik.

Schmidtné Kositzky Anett 25 évvel ezelőtt kezdte el a szakmai pályáját, kezdetben közművelődési szakemberként, mára kulturális mediátorként. A kulturális mediációt tekinti munkája alapjának: a gyűjtemények, múzeumok, az előadóművészetek és színházak, a közművelődés és rendezvényszervezés szakterületek közötti átjárhatóság, összekapcsolódás illetve egymásra hatás megteremtését. Közművelődési szakemberként egy település szempontjából a helyi értékek és az identitás megőrzését és ápolását látja a legfontosabb kulturális erőnek, ilyen módon az értékek ápolását és a helyi kisközösségek, művészeti közösségek működését.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Balatonfüred kulturális életének élénkítése és programkínálatának bővítése érdekében végzett munkájáért vehette át.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004