Oldal kiválasztása

Molnár Attila: Még tudok jobban futni!

Szerző: | 2023-08-21.

A balatonfüredi atléta, Molnár Attila hatalmas országos csúccsal (44,84 mp) jutott be a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe a budapesti atlétikai világbajnokságon. A 21 éves sportolót arról kérdeztük, hogyan készül élete eddigi legfontosabb futamára.

– Most a regeneráción van a hangsúly. Pihennem kell, az edzőmmel úgy döntöttünk, hogy nem edzek már a keddi versenyig. Furcsa is ez nekem, nem szoktam egyetlen napot sem kihagyni futás nélkül. De most ez a feladat. Sorozatnézés, evés, alvás – ez most a napirendem.

Közel két másodpercet tudtál faragni az eddigi legjobb idődből, ami ebben a sportágban nagyon soknak számít. Minek tulajdonítod ezt az eredményt?
– Múlt év szeptemberben elkezdtük a felkészülést, azóta egyetlen edzést sem hagytam ki, szerencsére nem voltam se beteg, se sérült. Következetesség, tudatosság – ezt tudnám mondani. Persze közben igyekeztünk minden kisebb-nagyobb hibát kijavítani. Elsősorban a rajttechnikámmal voltak gondok, nem tudtam kellő energiával elrajtolni, de most úgy tűnik ez is elég jól összeállt. Amikor harmincezer ember szurkol neked, akkor nem tudsz rosszul futni.

Meglepő, hogy a futásban a fizikai teljesítmény mellett mennyit számít a mentális erő.

– Engem is meglepett. Egészen tegnapig nem gondoltam volna, hogy ekkora szerepe lehet. Tudtam, hogy fontos tényező, tudtam, hogy okosan használva lendíthet a teljesítményen, de nem tulajdonítottam neki akkora jelentőséget. Tanulni kell ebből és igyekezni máskor is reprodukálni ezt. Ami persze nehéz lesz, mert az utolsó száz méterről tényleg nincsenek emlékeim, nem én futottam, hanem az az erő, amit kaptam a szurkolóktól, vitte a lábaimat.

Mivel lennél elégedett az elődöntőben?

– Fáradjak el! Essek össze a végén, csináljam meg! Szinte biztos, hogy meg kell döntenem a legjobb időmet ahhoz, hogy bejussak a döntőbe.

– Érzel magadban ennyi erőt?

– Jó, hogy este lesz a futás, szeretek ilyenkor versenyezni. Fontos lesz, hogy az izgatottságot, ami bennem van, fel tudjam használni a versenyen, plusz energiát tudjak meríteni belőle és magabiztosan álljak rajthoz. Úgy érzem van még bennem, tudok jobban futni, még tudok faragni az időmön, egy 44.50 mp idő elérhető lehet – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak a Ferencváros sportolójaként versenyző füredi atléta.

Frissítés

Molnár Attila végül 45.02 mp-es idővel hatodikként ért célba, így az elődöntőben búcsúzott 400 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon. Összesítésben 12. lett, ezzel minden idők legjobb magyar eredményét érte el 400 méteren.
Az atléta várhatóan szombaton is fut a 4×400-as váltóban.

Molnár Attilával egy évvel ezelőtt készített riportot a Füred TV, ebben az atléta 10 évesen is látható, a Fut a Füred verseny érmével a nyakában.

Fotó:MTI

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004