2024 végére elkészül az új ötcsillagos szálloda

A tervek szerint halad, már szerkezetkész állapotban van a város új ötcsillagos szállodájának az építése. A Zákonyi sétányról elérhető Le Méridien BalaPort a 102 szobás hotel mellett 188 férőhelyes mélygarázst, négy éttermet és 24 luxus apartmant is felölel. A szálloda előtti parti rész és a sétány mindenki számára nyitott lesz.

– A világ egyik legismertebb szállodahálózatával a Marriott Internationallel kötöttünk szerződést, segítségükkel egy igazán különleges hotelt építünk, ahol az elegancia, a luxus és a mediterrán életérzés találkozik egymással. A Balaton egyik legszebb részén vagyunk, ráadásul Balatonfüred olyan egyedülálló turisztikai fejlesztéseket hozott létre az elmúlt években, amelyekhez örömmel tudunk csatlakozni – fogalmazott az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Szepesi Richárd, a projekt alapítója és tulajdonosa.

A 2,5 hektáros területen az ötcsillagos szálloda mellett vízparti apartmanokat is építenek, ezek értékesítése már elkezdődött. Háromezer négyzetméteres wellness részleget alakítanak ki, és itt működik a tó legmodernebb kikötője is, ahol összesen 203 hajót tudnak fogadni.

– Balatonfürednek fontos, hogy minőségi kereskedelmi szálláshelyekkel rendelkezzen, amelyekkel ki tudja szolgálni a konferencia-turizmus igényeit. Hamarosan átadjuk a Huray utcában épült kongresszusi központot, elemi érdekünk tehát, hogy főleg az őszi és tavaszi időszakban, megfelelő színvonalon el tudjuk szállásolni a városba érkező vendégeket. Mindennél fontosabb szempont volt, hogy a hotel területe nyitott legyen, a sétányt és a parti részt egész évben bárki bejárhassa. Meggyőződésem, hogy a vízpart közvetlen elérhetősége növeli a fejlesztések értékét – vélekedett Bóka István polgármester, aki hozzá tette: az új szálloda és a hozzá társítható szolgáltatások évente mintegy 100 millió forint plusz adóbevételt hoznak majd a városnak.

Fazakas György Ybl-díjas vezető építész tervező, aki fiával közösen végezte az épület terveit elmondta: egy különleges és modern épület jön létre, amely a víz felől nézve is impozáns, ugyanakkor a tájba beleillő képet mutat. A szálloda valamennyi szobája balatoni panorámával rendelkezik majd, a wellness részlegen pedig igyekeznek minél több zöldfelületet is létrehozni.

A 22,5 milliárd forintos beruházás keretében megvalósuló turisztikai komplexum közel 6,9 milliárd forint vissza nem térítendő Kisfaludy 2030 MTÜ támogatás mellett 3,5 milliárd forint hitelből és 12,1 milliárd forint önerőből épül. Az egész évben nyitva tartó ötcsillagos szálloda 2024 végére elkészül és várhatóan 2025 tavaszától fogadja a vendégeket.

  • Képgaléria

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.