Újra filmklub a moziban

Nyolc alkotásból álló sorozattal ismét filmklub indul a Balaton Moziban. A havonta egy alkalommal jelentkező vetítések sora a Pink Floyd korszakos albumára épülő, A fal című alkotással kezdődik.

Dr. Szántó Tamás és a Balaton Mozi tulajdonosa, Pálffy Géza folytatják az internetes filmletöltés világával dacoló, igazi moziélményt ígérő filmklubot. A nyolc alkotást bemutató sorozatban ezúttal igazi klasszikusok illetve néhány kevésbé ismert film lesz látható.

Kezdésként a világ leglátványosabb színpadi produkciói közé sorolt The Wall Live 2010-2013 világturné kimagasló minőségű technikával rögzített koncertfelvételeire alapuló: A fal című filmet vetítik. A film a klasszikus Pink Floyd album magával ragadó koncertélményén túl személyes hangvételű road movie, a múlttal való számvetés és kiáltvány is egyben, amely több síkon ábrázolja Waters háborúellenes filozófiáját, a konfliktusok emberi veszteségeire helyezve a hangsúlyt. De vászonra kerül Kusturica zseniális romantikus filmszatírája, generációk alapfilmje a Macska-jaj, a kötelező filmek sorába tartozó Cinema Paradiso illetve Amelie csodálatos élete, és az erős hangulatú, a mesét és a valóságot keverő Kontroll.

A filmklub havonta egy vetítéssel, keddenként jelentkezik, az első alkalom október 3-án lesz.

Íme, a teljes program:

Október 3.
Roger Waters-Sean Evans: A Fal

November 7.
Salomé Jashi: Kertrendezés

December 5.
Emir Kusturica: Macska-jaj

Január 2.
Giuseppe Tornatore: Cinema Paradiso

Február 6.
Martin Sulik: A kertben

Március 5.
Jean-Pierre Jeunet: Amelie csodálatos élete

Április 2.
Andrej Koncsalovszkij: Édenkert – Paradisum

Május.7.
Antal Nimród: Kontroll

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.