Oldal kiválasztása

Rekorddal nyert a Principessa

Szerző: | 2023-09-18.

Rekordmezőnnyel rajtolt el szombaton Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny Kékszalag Port Nagydíj, amit az Oroszlán Péter kormányozta Principessa nyert meg 2 órán belüli idővel. A Balatonfüred – Tihanyi-szoros – Bázsai-öböl - Hajógyári-öböl - Balatonfüred távú versenyre 322 hajó nevezett.

A Félszigetkerülő szabályai szerint a versenyen nem indulhattak a hosszú távú balatoni versenyeket, köztük a Kékszalagot, leggyorsabban teljesítő katamaránok.

Az idei versenyre 322 hajó csapata nevezett, ez bőven meghaladja az eddigi rekordot tartó 2021-es verseny létszámát, amikor több mint 250 hajó állt rajthoz. A benevezett hajók közül végül 298 teljesítette a távot – közölte a versenyt rendező Magyar Vitorlás Szövetség.

A versenyt kevesebb mint 2 órás idővel a libera típusú Principessa nyerte meg (Oroszlán Péter kormányos, Báthori Zsigmond, Almási Zsombor, Pajor Szabolcs Levente, Borsos Miklós, Bárdos Mihály, Csüllög Zsolt, Nagy Csenge Gyöngyvér, Balogh Attila Zsombor, Bogdán Gergely, Somi Imre, Nagy Mátyás, Mészely Botond, Vincze Gábor, Ruby Viktor).

Második lett a Quantum Sails Trentasette (Lacsny Gergely kormányos, Rauschenberger Miklós Lempel Balázs László, Dr. Honti Béla, Mayor Gergely, Major Zoltán, Karsai Tímea, Ádám Nikoletta, Kalocsai Rajmund, Kalocsai Benedek).
A harmadik helyet pedig a Remete szerezte meg (Szakolczai András kormányos, Szakolczai Soma, Marosi Maté, Marosi Péter, Horváth István, Peller Tamás, Ilinyi Dénes, Ilinyi Erik, Ilinyi Tibor, Stoffel Michael).

A Félszigetkerülő díjkiosztóját a Kékszalag Port vitorláskikötőben tartották, ahol az abszolút értékelésben első helyet megszerző Principessa legénysége különdíjat is kapott, Herczeg Ágota festőművész Befutó című képét vehették át az ünnepélyes eseményen.

A Széchenyi István Emlékverseny részletes eredményei itt.
Fotók: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart