Oldal kiválasztása

Bortúrák és reformkori történetek

Szerző: | 2023-09-26.

Reformkori séta, korabeli történetekkel illetve híres anekdotákkal, LiteraTúra és a város egyik védjegyéül szolgáló borkultúra felfedezése. A Turizmus Világnapján ezekkel a programokkal várja a látogatókat a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület.

A Turizmus Világnapját (szeptember 27.) az ENSZ Turisztikai Világszervezete azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók együtt ünnepeljék a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire.
A világnaphoz kapcsolódóan a helyi turisztikai egyesület a helyi szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel.

Szeptember 27-én, 16 órakor reformkori séta indul Balatonfüred szívében. Az itt élt hírességek történeteit, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak az érdeklődők. Hogyan élt az ünnepelt színésznő, Blaha Lujza vagy éppen Jókai Mór? Miért ezt a vidéket választotta villája helyéül Vaszary Kolos hercegprímás és milyen volt az eső 1825-ös Anna-bál? A séta során a vendégek ellátogatnak a patinás épületekhez, felkeresik a Füredi Panteont, a Kossuth forrásnál pedig izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről.

Szeptember 29-én, 16 órakor LiteraTúra indul. Füred egykor a költők, írók, művészek találkozóhelye volt, a sétányon és a szórakozóhelyeken megfordult a hazai irodalmi élet színe java. Van mit mesélni bőven. A séta során elhangzanak a legérdekesebb történetek, de irodalmi idézetek is fűszerezik a városnézést.

A sétákon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött:
Reformkori séta
LiteraTúra

Szeptember 28-án, Bortúrát rendeznek. A programsorozat idén szeptemberben kezdődött, a szakvezetéses bortúrák alkalmával az ország egyik leghíresebb történelmi borvidékének, a Balatonfüred-Csopak Borvidék zamatos borait lehet kóstolni, mindig más-más borászatnál. Az egyes pincéknél 3-3 fajta bor kóstolható, hozzájuk borkísérő falatok és történetek járnak, a túra utolsó állomásánál pedig egy vacsora teszi teljessé a programot.
A borkóstolás mellé a Balaton festői látványa párosul. Az egymástól távolabb eső pincészetek között városnéző kisvonat vagy kisbusz viszi az érdeklődőket.

Szeptember 28-án a Huray villa – Zelna Borbisztró – Koczor Pincészet útvonalon zajlik a túra, amely előzetes jegyvásárláshoz kötött, ára 19.900 Ft/fő. Részletek itt.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004