Oldal kiválasztása

Miniszteri elismerést kapott Tárnoki Richárd

Szerző: | 2023-10-12.

Dr. Tárnoki Richárd címzetes főjegyző a Helyi Önkormányzatokért Miniszteri Díjat vehette át a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából szeptember végén, Budapesten. A magas rangú kitüntetés apropóján Bóka István polgármester, az önkormányzat képviselői és dolgozói köszöntötték a város húsz éve hivatalban lévő jegyzőjét.

A kimagasló közigazgatási munkáért, a minőségi közszolgáltatások biztosításáért járó miniszteri elismerést Dukai Miklós a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át Budapesten, még szeptember 27-én, Balatonfüred jegyzőjének.

Tárnoki Richárd 1991-ben szerzett épületgépész mérnöki oklevelet a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. 1993-óta dolgozik a balatonfüredi önkormányzatnál, köztisztviselői pályafutását beruházási ügyintézőként kezdte, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskola illetve a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának elvégzése után 2003 januárjában a város jegyzője lett. Húsz éves munkássága során többek között tevékenyen részt vett az ügyfélbarát közigazgatás megvalósításában, a balatonfüredi hivatalban az elsők között vezette be az ISO minőségirányítási rendszert.
2008-ban a Veszprém Megyei Közgyűlés Pro Meritis éremmel ismerte el munkáját, 2009-ben egy országos szavazáson az év jegyzőjének választották, 2017-ben címzetes főjegyzővé avatták, idén pedig a Balatonfüred Közigazgatásáért díjat vehette át.

– Az elmúlt két évtizedben jelentősen átalakult a jegyzői hivatás. Egyfajta város menedzseri tevékenységet kell ma már folytatnia a jegyzőnek, a hatósági ügyek helyét átvették a gondnoki ügyek, illetve a különböző feladatok összehangolása és kezelése. Munkám során emberi sorsokkal találkozom – válaszolta kérdésünkre Tárnoki Richárd.

A Füred TV videója:

Címfotó: Marosfalvi Péter

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004