Oldal kiválasztása

Füredi Szüret borlovagrendek felvonulásával

Szerző: | 2023-10-14.

Látványos menet borlovagrendekkel, mutatványosokkal, fúvószenekarokkal. A parton kézműves vásár, koncertek, boros pavilonok és gasztroudvar. Még egy ok arra, hogy ősszel is érdemes a városba látogatni. Füredi szüreti fesztivál október 13-15. között.

A Füredi Szüret már évek óta a város egyik népszerű kulturális, turisztikai rendezvénye, a borkultúra megmutatása és az ezzel járó borkóstolás mellett tartalmas programokat nyújt a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt.

Balatonfüred több mint harminc évvel ezelőtt kapta meg a szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Hogy mindez ne csak névleges legyen, és hogy a szőlőre ne csak a Balaton klímája adja az áldást, kellett egy fesztivál, amely tartalmas programokkal népszerűsíti a helyi borkultúrát.

A rendezvény leglátványosabb programja ezúttal is a szüreti felvonulás volt. A Szent István térről a Kisfaludy színpadig vonuló borlovagok, gólyalábasok, zászlóforgatók, diákok, néptánccsoportok, huszárok és betyárok menetének útvonalán ezúttal is borkóstolók voltak. A menthez több mint ötven borlovagrend társult.

  • Képgaléria

A parton vasárnap estig kézműves vásár, népi játszópark és koncertek várják az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt gasztroudvar és Borfalu, ahol a Spicc Bistro, a Sparhelt Bistro, a Baricska Csárda, a Vitorlás Étterem és a Péklány Kézműves Pékség kínálja ételeit, a Vaszary Kávézó pedig süteményekkel, frissítőkkel és kávéval igyekszik a látogatók kedvében járni.

Részletes program itt.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004