Udinei zenekar ad ingyenes koncertet

Az udinei FVG Orchestra (Friuli Venezia Giulia) zenekar október 27-én, 19.30 órakor az ajkai művelődési központ színháztermében ad ingyenes koncertet.

Az FVG Zenekar részt vesz Nova Gorica-Gorizia 2025 Európa Kulturális Fővárosa programjának népszerűsítésében, és ezekben az években egy ideális „utat” épít 2025 felé. Az Európa Kulturális Fővárosokban való fellépésekkel pedig erősíti az EKF városok együttműködését.

2019 óta az FVG Orchestra minden évben koncerteket ad Közép-Európa fővárosaiban, és fellép Európa Kulturális Fővárosaiban is. Tavaly a zenekar Újvidéken (EKF 2022) a Zsinagógában játszott, idén pedig Ajkára látogatnak, amely számos programjával részese a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak – így az FVG Orchestra zenekar már három olyan várost köt össze, amelyek viselték, viselik, vagy viselni fogják az Európai Unió legfontosabb kulturális címét.

Az FVG Orchestra a Friuli-Venezia Giulia régió megbízásából 2019-ben alapított szimfonikus együttes, melynek célja a zenei hagyományokban gazdag határvidék különböző zenei örökségének összegyűjtése. A zenekar alapítása óta aktívan hozzájárult a klasszikus zene terjesztéséhez helyi és országos szinten egyaránt.

Műsoron:

Christian Carrara: A. Vivaldi, In memoriam
Gioachino Rossini: A sevillai borbély nyitány, A tolvaj szarka nyitány
Ludwig van Beethoven: 3., Esz-dúr szimfónia (op. 55.), „Eroica”

Vezényel: Paolo Paroni

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.