Oldal kiválasztása

Több parkoló a városban

Szerző: | 2023-10-27.

A Huray utcában felépült Balatonfüred Kongresszusi Központ alatti mélygarázzsal jelentősen bővült a parkolási lehetőség a városban. Az új mélygarázsban nincs korlátozva a parkolás, a lakossági bérletekkel egész nap lehet parkolni.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők a fizetőparkolással kapcsolatban néhány technikai jellegű módosítást fogadtak el, emellett egyértelműsítették a Kongresszusi Központ mélygarázsának használatát is.

Elhangzott, hogy a Zákonyi úti mélygarázzsal ellentétben itt nincs időkorlátozás, a lakossági bérletekkel egész nap lehet használni a parkolót.

A 71-es útról megközelíthető 288 férőhelyes parkoló teljes egészében bekamerázott, kezelőszemélyzet nélkül, non-stop díjfizetési rendszerrel működik. A parkoló a piros, vagyis az 1-es díjövezetbe tartozik, 440 forint/óra a gépkocsik parkolási díja.
Jegyet az ismert típusú jegyautomatából lehet vásárolni. A parkolóban 6 darab elektromos gépjárműtöltő állomás is üzemel.

Három gyalogos kijárattal van ellátva a parkoló, egy a Széchenyi útra vezet, egy liftes, akadálymentes illetve egy lépcsős pedig a kongresszusi központ főbejáratához.

A városi fizetőparkolási rendszer módosítása után is maradt az a kitétel, hogy a 3-as parkolási övezetben a jegyautomatákból váltott ingyenes jeggyel 2 órára szabad a parkolás.

Az új rendelet azt is tartalmazza, hogy autó eladás esetén a már megváltott városi parkolási bérlet átírása az új gépjárműre költségmentes.

A város teljes parkolási rendszere, árak, övezetek itt található.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart