Több parkoló a városban

A Huray utcában felépült Balatonfüred Kongresszusi Központ alatti mélygarázzsal jelentősen bővült a parkolási lehetőség a városban. Az új mélygarázsban nincs korlátozva a parkolás, a lakossági bérletekkel egész nap lehet parkolni.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők a fizetőparkolással kapcsolatban néhány technikai jellegű módosítást fogadtak el, emellett egyértelműsítették a Kongresszusi Központ mélygarázsának használatát is.

Elhangzott, hogy a Zákonyi úti mélygarázzsal ellentétben itt nincs időkorlátozás, a lakossági bérletekkel egész nap lehet használni a parkolót.

A 71-es útról megközelíthető 288 férőhelyes parkoló teljes egészében bekamerázott, kezelőszemélyzet nélkül, non-stop díjfizetési rendszerrel működik. A parkoló a piros, vagyis az 1-es díjövezetbe tartozik, 440 forint/óra a gépkocsik parkolási díja.
Jegyet az ismert típusú jegyautomatából lehet vásárolni. A parkolóban 6 darab elektromos gépjárműtöltő állomás is üzemel.

Három gyalogos kijárattal van ellátva a parkoló, egy a Széchenyi útra vezet, egy liftes, akadálymentes illetve egy lépcsős pedig a kongresszusi központ főbejáratához.

A városi fizetőparkolási rendszer módosítása után is maradt az a kitétel, hogy a 3-as parkolási övezetben a jegyautomatákból váltott ingyenes jeggyel 2 órára szabad a parkolás.

Az új rendelet azt is tartalmazza, hogy autó eladás esetén a már megváltott városi parkolási bérlet átírása az új gépjárműre költségmentes.

A város teljes parkolási rendszere, árak, övezetek itt található.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.