Oldal kiválasztása

Újra keresik az Év Balatoni Házát

Szerző: | 2023-11-16.

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve hatodik alkalommal írta ki az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot. Az Év Balatoni Háza 2023. díjra lakóházzal, középülettel, gazdasági, ipari, vagy üdülő épülettel lehet pályázni.

A balatoni kiemelt üdülőkörzet területén épült, 2013. novembere után használatba vett épületekkel lehet pályázni, határidő: 2023. december 31.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton régióban megvalósult példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni, értéknövelő felújításokat, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre.

A díjazott épületek tervezői összesen 2 millió forint pénzdíjazásban részesülnek, de a bírálóbizottság ebben az évben is adhat különdíjakat.
A bírálóbizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett vármegye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kap helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal. A részletes pályázati kiírás és a nevezési lap a www.azevbalatonihaza.hu honlapon található.

Címlapfotó: 2021-ben az Év Balatoni üdülő épülete címet a balatonfüredi Horgász klubház kapta.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart