Oldal kiválasztása

Buli a Kossuth utcán

Szerző: | 2023-11-27.

Szabadtéri koncertek, kiállítás és gasztro udvar várja az érdeklődőket december 2-án, szombaton, a felső városrészben, a Kossuth utcán. A Privát Balaton záróbuliján egész nap szól majd a zene, a házak sötétedés után hangulatos fényfestést kapnak, az utcai nagy kivetítőn balatoni fotók váltják egymást, a könyvtárban pedig gyerekeknek szóló programok lesznek.

Élettel telik meg a város főutcája. A népünnepélynek szánt eseményen a Kossuth utcán felállított fedett színpadon koncertet ad Dervalics Róbert és a Sakk Matt Company, Andy Kraft dj zenél, a gyerekeknek pedig a városi könyvtárban ad műsort a Katáng zenekar.

Az utcán kialakított gasztro-udvarban kedvezményes áron meleg ételeket és italokat kínál a Hotel Viniféra. Lesznek levesek, egytálételek, desszertek, tea, forró csoki és házi szörpök.
Az Év Balatonfüredi Bortermelőjének választott Arias Birtok pedig forralt borral és egyebek mellett a város borával igyekszik megmelengetni a látogatók szívét.

A gasztro-udvar kínálata az esős idő ellenére is elérhető lesz, a vendégek fedett helyen fogyaszthatják el a finomságokat. Rossz idő esetén azonban Dervalics Róbert és a Sakk Matt Company koncertjét a városi könyvtárban tartják meg.

Részletes program itt.

A program miatt december 2-án, szombaton egész nap (23 óráig) teljes útlezárás lesz a Kossuth Lajos utca Óvoda utca és Mérleg utca közötti szakaszán. A Kossuth utca érintett szakaszán december 1. péntek estétől a parkolókat már nem lehet használni. Az autós forgalom és a menetrend szerinti buszok közlekedése elkerülő utakon biztosított lesz.

A Lipták Gábor Városi Könyvtár a Veszprém–Balaton 2023-mal összefogva indította útjára a Privát Balaton programot, amely arra volt hivatott, hogy dokumentálja a balatoni régió múltját, összegyűjtse a Balatonnál készült családi fotókat, és a privát felvételek révén archiválja a régmúlt történéseit.
Az időközben létrejött, kordokumentumként is szolgáló, privát fotók gyűjteménye megmutatja, hogy kedvenc tavunk, a Balaton történeti emlékezete nemcsak múltidéző nosztalgia tárgya lehet, hanem élő örökség, a jelen szempontjából fontos identitásformáló erő, ami mindennapi életünk, személyiségünk szerves része.

A Kossuth utcai záróeseménnyel nem fejeződik be a közösségi fotógyűjtés. A rendezvény ideje alatt illetve a későbbiekben a városi könyvtárban kialakított gyűjtőponton továbbra is várják a fotókat és más dokumentumokat.
A Privát Balaton projekt során kilenc helyszínen több mint százezren látták az összegyűjtött balatoni fotókból álló kiállításokat. A füredi könyvtár az elmúlt hónapokban kulturális programokat szervezett a Balaton északi és déli partján, a közösségi fotógyűjtés eredményeként több száz képpel gazdagodott a Balatoni Fotógyűjtemény.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004