Oldal kiválasztása

Buli a Kossuth utcán

Szerző: | 2023-11-27.

Szabadtéri koncertek, kiállítás és gasztro udvar várja az érdeklődőket december 2-án, szombaton, a felső városrészben, a Kossuth utcán. A Privát Balaton záróbuliján egész nap szól majd a zene, a házak sötétedés után hangulatos fényfestést kapnak, az utcai nagy kivetítőn balatoni fotók váltják egymást, a könyvtárban pedig gyerekeknek szóló programok lesznek.

Élettel telik meg a város főutcája. A népünnepélynek szánt eseményen a Kossuth utcán felállított fedett színpadon koncertet ad Dervalics Róbert és a Sakk Matt Company, Andy Kraft dj zenél, a gyerekeknek pedig a városi könyvtárban ad műsort a Katáng zenekar.

Az utcán kialakított gasztro-udvarban kedvezményes áron meleg ételeket és italokat kínál a Hotel Viniféra. Lesznek levesek, egytálételek, desszertek, tea, forró csoki és házi szörpök.
Az Év Balatonfüredi Bortermelőjének választott Arias Birtok pedig forralt borral és egyebek mellett a város borával igyekszik megmelengetni a látogatók szívét.

A gasztro-udvar kínálata az esős idő ellenére is elérhető lesz, a vendégek fedett helyen fogyaszthatják el a finomságokat. Rossz idő esetén azonban Dervalics Róbert és a Sakk Matt Company koncertjét a városi könyvtárban tartják meg.

Részletes program itt.

A program miatt december 2-án, szombaton egész nap (23 óráig) teljes útlezárás lesz a Kossuth Lajos utca Óvoda utca és Mérleg utca közötti szakaszán. A Kossuth utca érintett szakaszán december 1. péntek estétől a parkolókat már nem lehet használni. Az autós forgalom és a menetrend szerinti buszok közlekedése elkerülő utakon biztosított lesz.

A Lipták Gábor Városi Könyvtár a Veszprém–Balaton 2023-mal összefogva indította útjára a Privát Balaton programot, amely arra volt hivatott, hogy dokumentálja a balatoni régió múltját, összegyűjtse a Balatonnál készült családi fotókat, és a privát felvételek révén archiválja a régmúlt történéseit.
Az időközben létrejött, kordokumentumként is szolgáló, privát fotók gyűjteménye megmutatja, hogy kedvenc tavunk, a Balaton történeti emlékezete nemcsak múltidéző nosztalgia tárgya lehet, hanem élő örökség, a jelen szempontjából fontos identitásformáló erő, ami mindennapi életünk, személyiségünk szerves része.

A Kossuth utcai záróeseménnyel nem fejeződik be a közösségi fotógyűjtés. A rendezvény ideje alatt illetve a későbbiekben a városi könyvtárban kialakított gyűjtőponton továbbra is várják a fotókat és más dokumentumokat.
A Privát Balaton projekt során kilenc helyszínen több mint százezren látták az összegyűjtött balatoni fotókból álló kiállításokat. A füredi könyvtár az elmúlt hónapokban kulturális programokat szervezett a Balaton északi és déli partján, a közösségi fotógyűjtés eredményeként több száz képpel gazdagodott a Balatoni Fotógyűjtemény.

 

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004