Oldal kiválasztása

Adventi vásár a Balaton partján

Szerző: | 2023-12-05.

Advent második hétvégéjén, december 8-10-e között adventi vásárt rendeznek a Kékszalag Port kikötőben. Az ingyenes rendezvényen helyi és környékbeli kézművesek, gasztronómiai szolgáltatók mellett különböző, a vízi sportokhoz kapcsolódó tevékenységekkel készülnek a szervezők, de lesznek koncertek és megnyílik a Karácsonyi Vitorlás Falu is.

A tavalyi első vásárt követően ismét ünnepi köntösbe öltözik Balatonfüred legújabb kikötője, a Kékszalag PORT. A három napos esemény különlegességét egyebek mellett az adja, hogy közvetlenül a vízparton hangolódhatnak a várakozás ünnepére a látogatók.

– A tavalyi kezdeményezést mindenképpen szeretnénk folytatni, ugyanis fontosnak tartjuk, hogy a Kékszalag PORT ne csupán a tavaszi, nyári szezonban teljen meg élettel. Annál is inkább, mert itt nálunk a hajókat egész évben vízen tároljuk, így amíg nem fagy be a tó, a vitorlázóknak lehetőségük van kimenni a vízre – fogalmazott Holczhauser András a Kékszalag PORT vezetője.

A rendezvényen különböző kézműves termékek, kerámiák, karácsonyi díszek várják az érdeklődőket, de emellett süteményekkel, édességekkel, téli ételekkel, balatonfüredi borokkal valamint különleges forró téli italokkal is találkozhatnak a látogatók.

– Az idei vásár egyik újdonsága, hogy a családoknak Karácsonyi Vitorlás Faluval készülünk, ahol ünnepi díszeket készíthetnek a fiatalok, melyeket haza is vihetnek magukkal. Természetesen a díszek között is hangsúlyos téma lesz a Balaton, a kikötő, valamint a vitorlázás. Sőt az érdeklődők kipróbálhatnak a SailingMakeren egy RS Quba vitorláshajót is – tette hozzá Szépvölgyi István, az eseményt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A vásárra elfogadta a meghívást a DN Jégvitorlás Osztályszövetség, amely jóvoltából bárki megcsodálhatja a kiállított jégvitorlásokat.

A II. Kékszalag PORT Adventi vásár mindhárom napján élő koncertek színesítik az adventi-kikötői hangulatot.

A vásár hivatalos nyitvatartása:
December 8. péntek: 14.00 – 18.00
December 9. szombat 10.00 – 18.00
December 10. vasárnap: 10.00 – 14.00

A Füred TV videója:

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004