Oldal kiválasztása

Közös karácsonyfa díszítés Füreden

Szerző: | 2023-12-10.

Idén először állították fel a tradíciók karácsonyfáját Balatonfüreden, az Anna Grand Hotel előtti téren. A karácsonyfával a szálloda több évszázados története előtt tisztelegnek, egyúttal egy olyan hagyományt is szeretnének teremteni, amely az Anna-bálhoz hasonlóan a város ikonikus jelképévé válhat. Az érdeklődők Gelencsér Tímeával együtt helyezték el a díszeket a nyolcméteres, Csurgóról érkezett fenyőfán.

Elsősorban gyerekek segítségével díszítették fel az Anna Grand Hotel előtt álló karácsonyfát, néhány érdeklődő direkt erre az alkalomra készített dísszel érkezett. Az eseményen részt vett Gelencsér Tímea sportoló, szépségkirálynő, televíziós műsorvezető is, aki mint mondta, előszeretettel látogatja meg nyaranta a Balatont, sok szál fűzi ide, igaz télen ritkán fordul meg a tónál.

– Karácsony előtt az egész családunk nagy rohanásban van, így az évek folyamán minden feladatnak lett egy felelőse. A karácsonyfa díszítés lehetősége az enyém, de ha esetleg a többiek is kiveszik belőle a részüket, az biztos, hogy én helyezem fel a csúcsdíszt. Ez gyerekkorunk óta így van – mondta Gelencsér Tímea.

Az első alkalommal megrendezett közös karácsonyfa díszítésre érkezőket kakaóval, forralt borral és süteményekkel várták a szervezők, a legkisebbekre is gondoltak, ők karácsonyi énekeket és mesedalokat hallhattak.

  • Képgaléria

Az ebben az évben felújított Anna Grand Hotel több mint két évszázados múlttal rendelkezik, számos irodalmi ikon, közéleti szereplő és híresség fordult már meg falai között, járt itt Vörösmarty Mihály, Jászai Mari és Kossuth Lajos is. A szálloda csapata most az Anna-bálhoz hasonló, közösségteremtő erővel bíró hagyomány életre hívása mellett döntött, ígéretük szerint minden évben a balatonfürediek és a városba látogató vendégek bevonásával felállítják majd a szálloda kertjében a tradíciók karácsonyfáját.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004