Oldal kiválasztása

Jézuska Expressz – Ajándékok gyerekeknek

Szerző: | 2023-12-22.

48 füredi gyermek kapott névre szóló karácsonyi ajándékot a Jézuska Expressz adományozási akció keretében. A helyi gyermekjóléti szolgálat választotta ki, azt a húsz szociálisan rászoruló füredi családot, ahol a gyerekek karácsonyi meglepetést kérhettek maguknak. Mindenki kívánsága teljesült.

A Jézuska Expressz karácsonyi adományozási akciót négy évvel ezelőtt szervezték meg először a városban, a gyűjtés egy füredi vállalkozó ötlete volt. Idén is a balatonfüredi szociálisan rászoruló családokat keresték fel azzal a kéréssel, hogy a gyerekek írják le egy levélben, mit szeretnének kapni karácsonyra.

– Minden kívánságot sikerült teljesítenünk. A felajánlásoknak köszönhetően 1,2 millió forint értékben tudtunk ajándékokat vásárolni. A csomagokban volt például két tablet, bluetooth fülhallgatók, roller, LEGO, korcsolya, sportruha, és sok-sok játék. Ebben az évben a gyerekek a leírt kívánságok mellé rajzokat is küldtek nekünk, a Jézuska segítőiként tekintenek ránk. Megindító azt látni, mekkora szükség van a segítségre – mondta a balatonfured.hu kérdésére a gyűjtést kezdeményező füredi vállalkozó, Vogronics Katalin, aki kiemelte: a Jézuska Expressz az önkormányzat támogatásával, Holczer András alpolgármester mentorálásával zajlik immár évek óta.

A kezdeményezéshez mintegy negyven, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat december 18-án már meg is kapták az érintett családok.

Íme, az adományozásban résztvevők:
Aura Hotel Balatonfüred, Balthazar Emil Budapest, Bara Autóház Kft. Érd, Benkő Zsanett Budapest, Bergmann Márta, Bergmann Cukrászda Balatonfüred, Kovács Orsi Füred Hotel, Csermely Ákos Balatonfüred, Darvalics Lajos Tihany, Dékány Dénes Csopak, Dobszai Zoltán Soltvadkert, Eppel János Balatonfüred, Ferenczi Gábor Budapest, Fézler Ildikó Losan Kft. Budapest, Gém Éva Dorkó Kft, Gönczi család Budapest, Hevér Krisztina Vanda Balatonfüred, Horti Gergely Budapest, Ivácskovics György Balatonfüred, Kasza Miklós Pozsony, Klemm Balázs és családja Budapest, Korcsogné Deli Zita Balatonfüred, Kozma Attila Zsolad Kft. Márkó, Krénusz Ferenc Audi Centrum. Budapest, Lukács László Budaörs, Lukács Lilla Zelna Borászat Balatonfüred, M. Kasza Szilárd Balatonfüred, Pintér Zita Balatonfüred, Robotcenter Balatonfüred, Sarlós András Budapest, Speedup! Autós Klub Csapó Zoltán Győr, Svantner Mihály Genf, Szabolcsi Gábor Budapest, Veninger Róbert Balatonfüred, Vogronics Dóra Köln, Vogronics Katalin Balatonfüred, Zeke Péter Budapest.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004