Oldal kiválasztása

2024: Vonzó programkínálat Balatonfüreden

Szerző: | 2024-01-02.

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat évek óta kimagaslik a térségből, legyen szó gasztronómiáról, képzőművészetről, sportról, irodalomról, vagy éppen fesztiválokról, a különleges jégpályával pedig egy új hangulat, miliő jelent meg a városban. A hangsúlyok és a bőséges kínálat marad 2024-ben is.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Sűrű a programnaptár, májustól szeptemberig rendezvénydömping van a városban, sőt idén az újonnan megépített Kongresszusi Központ és a benne helyet kapó rendezvények illetve a térségben egyedülállónak számító jégpálya-rendszer tovább gazdagítják majd a lehetőségeket.

A rendezvények kínálata ebben az évben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó események, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor folytatódnak.
Már most látszik, hogy a különleges, vízparti jégpálya-rendszer az egyik új és meghatározó színfoltja lesz a város kínálatának. Egy új hangulat, új miliő jelent meg általa a városban. Nagy az érdeklődés a pályák iránt, amelyek több generáció korcsolyázási élményét biztosítják, különböző zenés és közösségi programoknak adnak helyet és persze az évbúcsúztató buli is itt lesz 2024-ben is. A jégpályához a tervek szerint idén karácsonyi vásár is társul majd.

Újdonság, hogy a Huray utcában felépült Balatonfüred Kongresszusi Központban is rendeznek már programokat, az épület nemcsak konferenciáknak ad helyet, a színházteremben rendszeresek lesznek a különböző kulturális események, városi rendezvények, koncertek.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, a program legutóbb nézőcsúcsot döntött. Lesz Tavaszi Fesztivál, a Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, itt lesznek az Anna Fesztivál kísérőrendezvényei, a Prímás gála és az Opera est valamint az augusztusi nagykoncert.

Újra lehet majd lazulni a Könyv-Bor-Jazz koncertjein és irodalmi találkozóin, ezúttal is benépesítik a Tagore sétányt a Balatoni Hal-és Borünnepen programjai, folytatódik a FüredDixie fesztivál és a Nemzetközi Gitárfesztivál is.

Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány: nem telhet el év a Koloska-völgyi Jókai bableves-főzőverseny nélkül, a Tagore sétányon több kitelepülés is várja majd a vendégeket, ősszel a Füredi Szüret programjait érdemes követni, az évet pedig a Krúdy gábli zárja.

Bővült a város képzőművészeti repertoárja is, a Vaszary Galéria rangos kiállításmegnyitói mellett az elmúlt évben megnyílt Modern Műtár időszakos tárlatai is látogathatók lesznek, a Szöllősi-Nagy András-Nemes Judit több ezer darabos, Párizsban felépített gyűjteményéből is láthatók mindig szemelvények, de a felújított Huray-villákban is kiállítások, előadások kapnak helyet.

A városi rendezvények részletes listája itt.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004