Oldal kiválasztása

Karácsonyi vásárral együtt térhet vissza a jégpálya

Szerző: | 2024-02-07.

Az idei szezonra bezárta kapuit a városi jégpálya, amely a maga több tízezres látogatottságával, Balatonfüred programkínálatának egyik legnépszerűbb elemévé vált. Az önkormányzat megvásárolta a teljes pályarendszert és a hozzá tartozó hűtőberendezéseket, így a népszerű jégpálya idén decemberben újra fogadhatja majd a látogatókat. Hosszabb nyitvatartás, a szolgáltatások és működtetés fejlesztése, valamint karácsonyi vásár is szerepel a tervek között.

Régi, nem titkolt célja volt a városnak, hogy a főszezonon túl, a kevésbé terhelt időszakokban is élményt és programokat tudjon kínálni az idelátogatóknak. A Kongresszusi Központ átadásával, az egyedi jégpálya megépítésével sikerült megteremteni annak a lehetőségét, hogy az elő- és utószezonban, illetve a téli időszakban is találjanak időtöltési lehetőséget az ide érkező vendégek illetve a város lakói.

– Sikerült a téli szezont is megtölteni programokkal, attrakciókkal, jó úton vagyunk ahhoz, hogy Balatonfüred valóban négy évszakos város legyen. Ebben nagy szerepe van az egyedi élményt adó jégpálya rendszernek, ami szinte napok alatt vált országosan népszerűvé – fogalmaz Holczer András alpolgármester. – A nyitás időpontja közvetlenül az ünnepi időszak elé esett, ezért ez különösen nehéz feladat volt számunkra. Sok mindent gyorsan kellett lereagálni, miközben szinte nyári terhelést kapott a parti sáv, de úgy gondolom, a városi üzemeltetési rendszerek és a kollégáim jól vizsgáztak. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki ennek részese volt, hivatali munkatársaimnak, a Probio Zrt. dolgozóinak és az üzemeltetőknek egyaránt – így az alpolgármester.

A másfél hónapos nyitvatartás alatt az ünnepi időszakban, illetve az iskolai szünetben volt a legtöbb látogató. A helyi általános és középiskolások is rendszeresen korcsolyáztak itt, de a környező és távolabbi településekről is sok tanuló érkezett. A jégpályának köszönhetően nőtt a város parkolási díjakból származó bevétele és több vállalkozásnak jelentősen emelkedett az ebben az időszakban megszokott forgalma.
– Számunkra fontos szempont, hogy a város vállalkozóit segíteni tudjuk a munkaerő megtartásban, az éves működésben és a jövedelmezőségben. Előnyös az is, ha a városi infrastruktúra egyenletesen van terhelve, így azokat az időszakokat is tudjuk értelmezni, amelyeket eddig nem – vélekedik az alpolgármester.

Az önkormányzat célja az, hogy a jégpálya egyfajta turisztikai termékké váljon, hogy a szállásszolgáltatók a téli napokat, hónapokat is sikerrel értékesítsék, szerepeltessék csomagajánlataikban.

– A jövő terveiről elmondható, hogy korábban, már december elején szeretnénk nyitni. Mindenképpen megtartjuk a füredieknek szóló kedvezményeket, ezzel is ösztönözve a különböző korosztályokat az aktív kikapcsolódásra. Tanulva a tapasztalatokból, igyekszünk jobbá tenni az üzemeltetést, a jegyvásárlástól kezdve a korcsolyabérlésig. Gondolkodunk egy korcsolyázási szezonbérlet bevezetésén. További szándékunk, hogy a jégpálya mellett egy hangulatos karácsonyi vásárt is nyitunk, kedvezve a helyieknek és fokozva a város vonzerejét az adventi időszakban. Ezzel kapcsolatban már el is kezdtük a tárgyalásokat, keressük a megfelelő árusokat, hogy ez a vásár is Balatonfüredhez méltó színvonalú legyen – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Holczer András.

A jégpálya erre a szezonra végleg bezárt, a Zákonyi utcán február 11-től visszaáll a megszokott gépkocsi és autóbusz közlekedés. A pálya-rendszer teljes lebontását és az eredeti állapotok visszaállítását február végére tervezik.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

Test/esetek

2024-04-27. 10.00 Modern Műtár

Fotókiállítás.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • hálás lakótelepiek2024-04-26 10.34AgoraMielött teljesen elkedvetlenednének azok, akik azért még jót is építenek Füreden, nagyon örülünk az ugyan sokáig készült, de nemrégen átadott
  • Somogyi László, Probio ZRT2024-04-26 07.23AgoraTisztelt Nyugdijas, a padokat a felújitás után visszaraktuk, köszönöm a jelzését.
  • Lakótelepi lakos2024-04-24 17.19AgoraTársasház épül. 2 000 000 / m2 áron. 😞

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004