Oldal kiválasztása

Új szálloda épül

Szerző: | 2024-02-23.

Négy csillagos, két szintes, 50 szobás superior minősítésű szálloda épül Balatonfüreden a tavaly átadott Kongresszusi Központ szomszédságában. A 2,4 milliárd forintból megvalósuló beruházás az év második felében kezdődik, célja elsősorban a város konferencia turizmusának a kiszolgálása lesz.

– A szálloda elsősorban a konferencia turizmus kiszolgálásában vállal majd szerepet. A város gazdaságának nagyon fontos, hogy olyan fejlesztéseket tudjunk megvalósítani, amelyek az elő- és utószezon munkanapjait érintik, illetve segítenek növelni a jövedelmeket a városban. Ilyen a Kongresszusi Központ, amely révén a konferencia turizmus meghatározó vidéki központja lehet Balatonfüred. Ennek kiszolgálásához szükség van új szálláshelyekre. Az ide épülő szálloda a kezdetektől fogva a terveink között szerepelt. Reményeim szerint az év második felében elkezdődhet a szálloda építése, amely a város tulajdona lesz – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István, a város polgármestere.

A városvezető elmondta, az új hotel a Kongresszusi Központ előtti díszburkolattal ellátott tér déli oldalán helyezkedik majd el, a jelenlegi teresedés megmarad. A kivitelezésre a közbeszerzési eljárás alapján húsz hónap áll rendelkezésre.

A négy csillagos, két szintes, 50 szobás superior minősítésű hotel a VEMÉV-SZER Kft. kivitelezésében épül meg. A Kisfaludy2030 program keretében mintegy 2,4 milliárd forintból valósul meg a beruházás.
A 900 négyzetméter alapterületű szállodában 20 négyzetméteres, egymással összenyitható szobák kapnak helyet, ezek mindegyike erkélyes lesz. Az épületben többek között éttermet, az azt kiszolgáló 100 adagos látvány konyhát alakítanak ki, de lesz bár és spa-fitness részleg is.
Az épület homlokzata a Konferencia Központtal megegyező mészkő burkolatot kap, a tervek szerint a két épület szerves együttműködését az őket összekötő fedett-nyitott tető biztosítja majd.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart