Oldal kiválasztása

Csobbantak a Balatonban

Szerző: | 2024-03-02.

Többen is megmártóztak a nyolc fokos Balatonban a Kisfaludy strandon. A Fürödjük körbe a Balatont kezdeményezés első állomása volt Balatonfüreden, ahol a Balatoni jegesmedvék csoport tagjaival közösen lehetett fürdőzni a tóban.

Jobbára télikabátos nézelődők előtt merészkedtek a vízbe a fürdőzők, akik között több újonc is volt. Hosszas légzőgyakorlatok és bemelegítés után sétáltak be a Balatonba a fürdőzők, akiket még a közelben úszkáló hattyúk is jól megnéztek maguknak.

– Az első 2-3 perc a vízben fájdalommal jár. Szúró érzés a végtagokban, zsibbadás, ezt nem lehet megúszni, hiába gyakorlott az ember. Pár perc után viszont a kellemetlen érzés elmúlik, a lassú kilégzéssel kontrollálni lehet a testünket. Ez nekem egyfajta befelé fordulás: talpam alatt a föld, fölöttem az ég, a vízben levés pedig természetessé válik – válaszolta kérdésünkre Tujder Tamara, aki több hónapja vesz már részt a hideg fürdőzéseken. Mint elmondta, a különleges élmény mellett valóban van egészség megőrző hatása is a fürdőzésnek.
– Amióta hideg fürdőket veszek, nem voltam náthás beteg, a hőháztartásom is megváltozott, sokkal jobban tűröm a hideget – mondta.

Az az alapszabály, hogy maximum annyi időt töltenek a Balatonban, ahány fokos a víz – tudtuk meg Pribék István trénertől. A kezdők 2-3 percnél tovább nem tartózkodhatnak a hideg vízben, de ezt könnyű betartani, mert általában nem is bírják ennél tovább. Pár hónapos rutinnal azonban, a megfelelő légzésgyakorlatok elsajátításával és az elmaradhatatlan bemelegítéssel, ki lehet tolni ezt az időt – magyarázta a tréner.

A Balatoni jegesmedvék csoport a következő hétvégén Alsóörsön tart hideg fürdőzést, bárki csatlakozhat hozzájuk.

Képgaléria

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

Molnár

2024.07.26.

Minek ez az egész felhajtás egy héten keresztül? Aztán a bálra 130 ezerért lehet bemenni. Váltani kellene. Jó a hagyomány,…

Balatonfured.hu

2024.07.26.

Kedves Apa, a Füred Tv riportja a Szerenádok éjszakájáról a címoldalon látható. Üdv A szerk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart